Hayalleri yarım kaldı

Bursa'da 19 yaşındaki genç kız ile Zonguldak'ta aynı yaştaki bir delikanlı kalp krizi geçirip öldü. Her iki genç, üniversiteye kayıt yaptırmaya hazırlanıyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2014 Güncelleme 01 Eylül 2014, 00:32
Hayalleri yarım kaldı

İÇİNDEKİLER

Bursa Yıldırım'da 19 yaşındaki Fatma Ekşi, annesi Hatice, babası Hüseyin Ekşi ve kardeşiyle birlikte televizyon seyretmeye başladı. Bu sırada birden fenalaşan genç kız yere düştü. Ailesinin haber vermesiyle olay yerine gelen 112 ekipleri, genç kıza ilk müdahaleyi yaptı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ekşi yolda hayatını kaybetti. Genç kızın cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Fatma Ekşi'nin 3 gün sonra Kırıkkale Üniversitesi'ne gidip, rehberlik bölümü için kayıt yaptıracağı ortaya çıktı. Talihsiz kızın yakınları, "Hiçbir rahatsızlığı, hastalığı yoktu. Kalp krizi olduğunu tahmin ediyoruz. Biletini almıştı, Salı günü okula kayıt olmaya gidecek ve bir hafta sonra da üniversiteye başlayacaktı" şeklinde konuştu.

KALP YOLDA VURDU
Zonguldak Ereğli'de 19 yaşındaki Mertcan Yılmaz yolda yürüdüğü esnada aniden yere yığıldı. Arkadaşları Mertcan'ın nefes almadığını görünce yardım istedi. 112 sağlık ekipleri Mertcan'a kalp masajı uygulayarak hayata döndürdü. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Mertcan'ın kalbi burada bir kez daha durdu. Müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mertcan Yılmaz hayatını kaybetti. Annesi ile yaşayan talihsiz gencin liseden bu yıl mezun olduğu, kazandığı Trakya Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne dün kayıt yaptıracağı öğrenildi.