Cuma mesajı

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk'ün 1919'da Ankara'ya geldiğinde ilk uğradığı yer olan Hacı Bayram Camii'nde Cuma namazı kıldı. Bu mesaj, 'Yeni Türkiye'nin ayak sesleri' olarak yorumlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 02:39
Cuma mesajı

İÇİNDEKİLER

Yeni ve 'Büyük Türkiye'nin ilk mesajı dün Ankara'dan geldi... Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile müstakbel Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma namazını birlikte kıldı. Erdoğan ile Davutoğlu, Hacı Bayram Camii'nde Cuma namazlarını kıldıktan sonra cami içinde vatandaşların tebriklerini kabul etti. Hacı Bayram Camii, Başkent'in simgesel yerlerinden biri. Atatürk 1919'da Ankara'ya geldiğinde uğradığı ilk yer olan Hacı Bayram Camii, aynı zamanda 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışının ardından Atatürk'ün Cuma namazını kıldığı cami.

VATANDAŞLARLA SOHBET
Hacı Bayram Camii'ndeki bu mesaj, "Yeni Türkiye'nin ayak sesleri" olarak yorumlandı. Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Davutoğlu, vatandaşları selamladıktan sonra aynı araçla Başbakanlık Resmi Konutu'na giderek kongre ve yeni kabine için çalışmalara başladı. Bu arada Ahmet Davutoğlu, sabah namazını da Hacı Bayram Veli Camii'nde kılmıştı. Namazın ardından Hacı Bayram Veli'nin türbesini ziyaret etti. Davutoğlu, sabah da vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

'FATİH İSTANBUL'U FETHEDECEK'
Hacı Bayram Veli, (Ankara, 1352 - Ankara, 1429), Türk mutasavvıf ve şair. Safevî Tarikâtı büyüklerinden Hoca Alâad- Dîn Ali Erdebilî'nin talebelerinden olan Şeyh Hâmid Hâmid'ûd-Dîn-i Veli'nin müridi ve Bayramîyye Tarikâtı'nın kurucusudur. Türbesi, Ankara'da Hacı Bayram Camii'nin bitişiğinde bulunmaktadır. Sultan Murad Han verdiği ünlü bir fermanda, Hacı Bayram Veli'nin talebelerinin, yalnız ilim ile meşgul olmaları için, onların vergi ve askerlikten muaf tutulduğunu bildirmiştir. Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethedeceğini II. Mehmed'in babası II. Murad'a bildirdiği rivayet olunur.