Ağır sondaj

Marmara'da denize açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları sürüyor. Savaş gemilerinin de yer aldığı arama kurtarma ekibine bir umut olarak petrol arama gemisi de katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2014 Güncelleme 23 Ağustos 2014, 00:48
Ağır sondaj

İÇİNDEKİLER

Kumburgaz sahilinden geçen pazar kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları sürüyor. Ancak kaybolan Mikail Çelik (30), Serdar Demir (25), Doğan Demir (21), Şükrü Kahraman (28) ve Yusuf Büyükizgi'den (29) yine bir haber alınamadı. Dün öğle saatlerinde dünyada sadece 4 tane olan petrol arama ve sondaj gemisi de çalışmalara katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yapılan görüşmelerin ardından "Barbaros Hayrettin Paşa" isimli petrol arama ve sondajlama gemisi çalışmalarda yerini aldı. Bu durum ailelerin umudunu artırdı. Öte yandan, Olayın ardından deniz bisikletlerinin güvenliği de sorgulanmaya başlandı. İş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı Muharrem Demirbilek, "TBMM yasal düzenlemelerin yapılmalı ve deniz bisikletlerinde GPRS bulundurma zorunluluğu getirilmeli" dedi.
İDO KAPTANINA TEPKİ ARTIYOR
Bu arada, gençlerin İDO yetkililerinden yardım istemesine rağmen, yardım etmeyip Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirmesi tepki çekmeye devam ediyor. Kaptanı eleştirenler Twitter'dan İDO kaptanında yargılanması gerektiğini savundu.