Can dayanmaz

Deniz bisikletiyle açılan 5 arkadaş, sır oldu. İmralı Adası açıklarında can yeleğinin bulunması ise çalışmaları endişeyle izleyen aileleri heyecanlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 00:00
Can dayanmaz

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kumburgaz'da deniz bisikletiyle Marmara'ya açıldıktan sonra kaybolan 5 gence hala ulaşılamadı. Geçen Pazar günü Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi arama çalışmaları sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Aramalar sırasında İmralı Adası açıklarında can yeleğinin bulunması üzerine ekipler çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırdı. Genç Denizciler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, "Umut her zaman var. Başta ilk 72 saat çok kritik bir süreçtir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar ümidimizi kaybetmiyoruz" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Arama çalışmalarını endişeli gözlerle takip eden kayıp 5 gencin yakınları ise dün sabah Büyükçekmece Adliyesi'ne giderek şikayet dilekçesi verdi. Acılı aileler, olayda ihmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Kayıp gençlerden Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik, yetkilileri olaya geç müdahale etmekle suçladı ve ekledi: "İşletmelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Burada bir ihmal var. Pazartesi saat 10.00'da bu işlemleri başlatıyoruz. Ama saat 16.00'da aramalar başladı. 1 gün kaybımız oldu. Sulara kapılan her saat 40 kilometre sürüklediğine göre en az 500 kilometre sürüklemiş insanları nasıl bulacağız."

Ali ŞAHİN