Medyaya bombardıman

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veda resepsiyonuna, eşi Hayrünnisa Gül'ün sözleri damga vurdu: Son dönemlerde yazılanlardan dolayı kırgınız. Büyük haksızlığa uğradık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2014 Güncelleme 20 Ağustos 2014, 01:37
Medyaya bombardıman

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bitimine 9 gün kala son veda resepsiyonunu Çankaya Köşkü'nde verdi. İş, sanat, medya, sendika, sivil toplum kuruluşları ve edebiyat dünyasının temsilcilerinin katıldığı resepsiyonun çıkışında Hayrünnisa Gül, medyaya sert eleştiriler yöneltti. Gül, "Gazetelerde son dönemlerde yazılanlardan dolayı kırgınız. Çok büyük haksızlığa uğradık. Bugün yaşadıklarım beni 28 Şubat döneminde yaşadıklarımdan daha fazla üzdü. Hatta Abdullah Bey, Köşk'e çıkarken başörtümden dolayı söylenenlerden daha fazla üzüldüm. Abdullah Bey ben üzülmeyeyim diye gazete küpürlerini kaldırttı, interneti bile kapattırdı. Bize büyük yanlış, haksızlık yapıldı" dedi.

GÖREVİ DAVUTOĞLU ALACAK
Cumhurbaşkanı Gül ise Başbakan Erdoğan'dan sonra koltuğa oturacak kişinin Davutoğlu olabileceğini işaret ederek, "Göründüğü kadarıyla görevi devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey" diye konuştu. Gül, görev süresinin bitiminde ise İstanbul'a yerleşeceğini, Ankara'da olmayı şimdilik düşünmediğini de belirtti.

TECRÜBEMİ DAVAMIZA AKTARACAĞIM
Gül, "Bu ara çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olmam sürecinde 'Aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni cephelere çekmesi, onu gördüm Tecrübemi yine davama, partime aktarmaya çalışacağım" dedi.