Türkiye düşmanı CNN!

ABD, ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle adeta savaş alanına döndü. Fakat Gezi olaylarında 24 saat boyunca canlı yayın yapan dünyaca ünlü haber kanalı CNN bu olayları görmemeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2014, 22:58
Türkiye düşmanı CNN!

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Missouri eyaletinin St.Louis kentinde silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine bir haftadır süren şiddet olaylarının üzerine Missouri Valisi Jay Nixon, St.Louis'in banliyösünde olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağı ilan etti.



Fakat şiddetin durulmadığı St. Louis kentinin Ferguson semti, bu kez de ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle adeta savaş alanına döndü.

Michael Brown adlı gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından Ferguson'daki güvenlik operasyonlarının başına getirilen siyahi polis Yüzbaşı Ronald Johnson ve ekibi, ikinci kez göstericilere göz yaşartıcı gazla sert müdahale etti.



Gece yarısından itibaren başlayan beş saatlik sokağa çıkma yasağını kabul etmeyen gösterici grup, "Adalet yoksa barış da yok" diye slogan attı.

Yetkililerin evlerine gitmeleri için uyarılan grup, Missouri Valisi Jay Nixon tarafından ilan edilen olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle Özel Silahlar ve Taktikler (SWAT) birimi ile özel eğitimli birlikler tarafından gözaltına alınmak istendi.



Ferguson'daki Florissant Caddesi üzerinde gruba yönelik müdahale sırasında 7 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin de silahla yaralandığı açıklandı.



Bir haftadır olayların devam ettiği Ferguson'da, bölgeye takviye edilen özel birlikler dikkat çekiyor. Irak'a, Afganistan'a savaşa gidermiş gibi teçhizatlı, polis-asker karışımı güvenlik güçlerinin bölgeyi abluka altına almasını ise Gezi olaylarında 24 saat boyunca canlı yayın yapan dünyaca ünlü haber kanalı CNN'in görmemesi tepkiye neden oluyor.