Yılmaz Özdil neden kovuldu?

Yılmaz Özdil'in Hürriyet'in yayın ilkelerine uymayan yazısı yayınlanmadığı için istifa ettiği öne sürülüyor. Ancak Özdil'le Hürriyet'in arasının açılma sebebi bambaşka bir konu...

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2014, 17:54
Yılmaz Özdil neden kovuldu?

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesi yayın ilkelerine uymadığı gerekçesi ile Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısını yayınlamadı. Medya setlerinde Özdil'in istifa ettiği iddia edildi. Bazı siteler ise Özdil'in istifa etmediği Hürriyet tarafından kovulduğunu öne sürdü. Öte yandan Özdil'in Hürriyet'te yayınlanmayan yazısı internete düştü.Sebebinin ise Kılıçdaroğlu olduğu iddia edildi.

KOVULMA SEBEBİ KILIÇDAROĞLU İLE İLGİLİ SÖZLERİ Mİ?
Hürriyet Gazetesi Özdil'in yazısını yayınlamama sebebi olarak yayın ilkelerini gösterse de, özdil'in yayınlanmayan yazısına benzer bir çok yazısı gazetede yayınlanmıştı. Medya kulislerinde ise, Özdil'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hezimet yaşayan CHP'ye ilişkin yazısı nedeniyle Hürriyet tarafından cezalandırıldığı konuşuluyor. Özdil, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi için "Amerikan mandacılarınızı, ikinci cumhuriyetçilerinizi, tescilli ajanlarınızı, goygoycu gazetecilerinizi alın… Tıpış tıpış, bırakın gidin kardeşim" demişti. Bu ifadelerin Özdil ile Hürriyet'in arasını açtığı iddia ediliyor.


HULKİ CEVİZOĞLU'NU DA KOVDURTMUŞTU

Hürriyet'teki özdil krizinde Kılıçdaroğlu'nun parmağı olduğu iddiasını güçlendiren bir olay da, Hulki Cevizoğlu'nun talimatla Yurt Gazetesinden kovulması. Önceki gün de 'Çatı adayı'na karşı çıkan Hulki Cevizoğlu'nun CHP medyası olan Yurt gazetesi ve Kanal Sokak'taki görevine son verilmişti. Hulki Cevizoğlu'nun görevine son verilmesi de yine Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla olmuştu.

Hulki Cevizoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Yurt gazetesi ve Kanal Sokak'ın sahibi olan CHP milletvekili Durdu Özbolat'ın, kendisine aracılı olarak kanaldan ayrılması talimatı verdiğini açıklamıştı.

HALK TV'DEN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI
Hulki Cevizoğlu, cumhurbaşkanı seçiminde CHP ve MHP'nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu ismi yüzünden Halk TV'deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.