FBI Gezi'si

Gezi olaylarının bir dış bağlantısı daha ortaya çıktı. Türk düşmanı Redhack hainlerinin, FBI'a çalışan bir hackerdan yardım alarak Çankaya ve diğer kamu kurumlarına siber saldırı yaptıkları kesinleşti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2014 Güncelleme 14 Ağustos 2014, 01:59
FBI Gezi’si

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olayları sırasında sanal dünyada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü gibi birçok kamu kurumunun internet sayfalarını ele geçiren internet korsan grubu Redhack'in 2012 yılı ortalarına kadar FBI'a çalışan bir hackerdan yardım aldığı ortaya çıktı. Redhack'in beraber çalıştığı isimse ABD Federal Araştırma Bürosu'nun 2011 Haziran ayında yakaladığı ve özel bir anlaşma ile hükümet kontrolündeki sanal operasyonlarda yer alan internet korsanı Hector Xavier Monsegur. ABD Merkezli The Daily Dot adlı haber sitesinin hazırladığı özel dosya ilk kez dünyaca ünlü hacker Monsegur'un Türkiye Cumhuriyeti resmi internet sitelerine saldırılar organize ettiğini duyurdu. Monsegur'un Türkiye'de birlikte hareket ettiği hacker grubunun ise komünist olduklarını iddia eden Türk grup RedHack olduğu belgeleriyle kanıtlandı. Monsegur, FBI'ın bilgisi dahilinde Türkiye Cumhuriyeti'ne ait resmi internet sitelerine saldırılar düzenlerken bu sayfaların bilgilerini de Redhack'e verdi. New York merkezli bir mahkemeden özel izin alarak 3 bin gb dosyayı inceleyen The Daily Dot'a göre Monsegur en fazla aranan hackerlar listesinin başında bulunan Jeremy Hammond adlı bir diğer bilgisayar korsanıyla Türkiye internet sitelerine saldırılar düzenledi. FBI'ın gözetimi altına olan Monsegur'un bu saldırıları ABD'li ajanların bilgisi olmadan yapmasının mümkün olmadığı belirtildi. 25 Ocak 2012 tarihli bir belgede Monsegur'un Hammond'a ele geçirmesini istediği Türk sitelerinin listesini verdiği kanıtlandı. Monsegur, "Elde ettiğimiz bilgileri RedHack adlı gruba vereceğiz. Bize bağlılıkları var" dedi. Monsegur'un kendi ekibiyle kurduğu "AntiSec" grubununun RedHack'e verdiği destek de kesinleşti.

'KARDEŞLERİM' DİYOR
Mahkemeden verilen belgeler arasındaki özel bir görüşme kaydında ise Monsegur, Hammond'u Redhack üyesiyle tanıştırıyor. Redhack üyesi FBI'la çalışan hackerlara "kardeşlerim" diye hitap ediyor. Ankara Polisi'nin websitesinde bir hata bulduğunu belirten Redhack'e yanıt veren FBI'lı muhbir hackerlar bir takım devlete ait sayfaları Türk "kardeşleri" için ele geçirdiklerini söylüyor.