Tüm kapılar kapandı

Gazeteci Erkan Koyuncu Galatasaray tesislerinin demir kapısına sıkışarak feci şekilde can verdi. Ancak skandal bitmedi. Sadece güvenlik görevlisi, suçlu ilan edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2014 Güncelleme 13 Ağustos 2014, 01:33
Tüm kapılar kapandı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, 2 Ağustos günü korkunç bir kaza meydana geldi. Sabah gazetesinin başarılı foto muhabiri Erkan Koyuncu (36), 5 tonluk demir kapıya sıkışarak hayatını kaybetti.

'SENSÖR YOKTU...'
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise jet hızıyla iddianemeyi hazırladı. Ancak ortaya skandal bir karar çıktı. İddianamede kazanın tek sorumlusu olarak güvenlik görevlisi Fatih D. gösterildi. Savcı Mustafa Gökay, Fatih D.'nin "Taksirle ölüme sebebiyet verdiğini" belirtti. Bu kapsamda 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi.

ADLİ TIP'IN RAPORU YOK
Tutuksuz yargılanan Fatih D. ise ifadesinde bütün suçlamaları reddetti. "Merhum gazetecinin kafasının sıkıştığı yer kapı boşluğu olduğundan sensör tarafından algılanmamış" dedi. Bu arada savcı söz konusu iddianameyi Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporu gelmeden hazırladı. Böylece savcı kazada kusur oranlarının belirlenmesi, başka şüphelilerin olup olmaması gibi hususları mahkemeye bırakmayı tercih ederek skandal bir karara imza attı.

Osman ASİLTÜRK