Devir teslimden sonra mani yok

Erdoğan, Gül'ün Köşk'teki veda resepsiyonunda konuştu: Abdullah Bey'in partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2014 Güncelleme 13 Ağustos 2014, 01:34
Devir teslimden sonra mani yok

İÇİNDEKİLER

Görevini milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a devretmeye hazırlanan Gül, Çankaya'da veda resepsiyonu verdi. Davetliler arasında yer alan Başbakan Erdoğan ise eşi Emine Erdoğan ile birlikte cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk kez Köşk'e çıkarak Gül ile biraraya geldi. Halef ve selefin buluştuğu resepsiyona TBMM Başkanı Çiçek, MHP lideri Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Özel de katıldı. Kılıçdaroğlu ile Demirtaş ise davete gitmedi. Gül, "Artık sayın başbakana seçilmiş cumhurbaşkanı diye hitap edeceğim. Sayın seçilmiş cumhurbaşkanı ve muhterem hanımefendi" diyerek sözlerine başladı ve "Görev sürem boyunca devlet başkanı olarak, ülkemizin içeride huzurunu ve istikrarını, dışarıda itibarını ve gücünü korumasına özen gösterdim" dedi.

SİYASETTE BOŞLUK OLMAZ
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan ise, "Abdullah Bey'in, partimize dönmesinden daha doğal hiçbir şey olamaz. Partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani hiçbir hal yok" diye konuştu. "Ama genel başkan olamayacak" denilmesi üzerine Erdoğan, "Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. İleride parti taşlar yerine oturacaktır" dedi. Erdoğan, birilerinin bunu farklı yerlere çektiklerine işaret ederek "Onlar gitsinler CHP ile MHP ile uğraşsınlar. Onların hali ortada. Orada çok ciddi sıkıntılar var. İşte buyurun. Hemen başladı birçok şeyler" diye konuştu.

OBAMA'DAN KUTLAMA TELEFONU
ABD Başkanı Obama, Erdoğan'ı arayarak seçim zaferini tebrik etti. Balkon konuşmasına övgüler yağdıran Obama, Erdoğan'a halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi daha da ileri taşımak için tarihi bir fırsatı yakaladığını söyledi. İki lider bölgeseler konuları da konuştu.

Erdoğan, "27 Ağustos'ta kongremizi yapacağız. Partimizin yönetiminde değişiklik olmayacak. Sadece genel başkan değişecek" dedi. Partinin başına gelecek olan kişinin 3. dönemi olanlardan mı yoksa, yeni bir isim mi olacağı sorusuna ise "Biraz sabırlı olun" yanıtını verdi.