Ay Yüzlüm'e veda

Lösemiye yenik düşen Göğebakan, sonsuza uğurlandı Başbakan'ın da katıldığı törende gözyaşları sel olup aktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 03:05
Ay Yüzlüm’e veda

İÇİNDEKİLER

Sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı. "Ay yüzlüm' şarkısıyla hafızalara kazınan Murat Göğebakan, önceki gün lösemiye yenik düştü. Sanatçı, 46 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Göğebakan, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının cenaze törenine Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Murat Göğebakan'ın ailesi ile siyaset ve sanat düyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Cuma namazı için Kısıklı'daki evinden özel araç ile çıkan Erdoğan, Fatih Camii'ne girişte Göğebakan'ın ailesine başsağlığı diledi. Baba Hasan Göğebakan, tekerlekli sandalyesinde hıçkırıklara boğuldu. Göğebakan'ın tabutu önünde saf tutan Erdoğan, uzun süre tabuttan gözlerini alamadı. Cenaze namazının ardından tabutu omuzlayan Başbakan Erdoğan, bir süre taşıdıktan sonra cenaze aracına kadar refakat etti. Murat Göğebakan'ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Adana Yüreğir'e gönderildi.

'UZUN ADAM' ŞARKISINI HEDİYE ETMİŞTİ

Murat Göğebakan, Erdoğan için "Uzun Adam" şarkısını bestelemiş ve bu şarkı AK Partililer arasında oldukça sevilmişti. Erdoğan, Murat Göğebakan'a teşekkür etmiş ve 4 Temmuz'da sanatçıyı Levent'teki evinde ziyaret etmişti.

DUA İSTEMİŞTİ

Sanatçı Göğebakan'ın tabutuna omuz veren Erdoğan, 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, sanatçı için dua istemişti. Göğebakan, 18 Temmuz'da Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlenen iftar yemeğine katılarak Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü.

Mesut ER