Neredesin ay yüzlüm

Murat Göğebakan, uzun süredir tedavi gördüğü lösemiye yenik düştü. Siyasetten spora, iş dünyasından sanatçıya kadar yüzbinlerce kişiyi üzdü. Göğebakan'ın oğluna son sözleri ise "Seni bırakmak istemiyorum ama lösemi beni bırakmak istemiyor" oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2014 Güncelleme 01 Ağustos 2014, 01:39
Neredesin ay yüzlüm

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en önemli rock sanatçılarından biri olan Murat Göğebakan, 5 yıldır mücadele ettiği lösemiye yenik düştü. Göğebakan, tedavi gördüğü İstanbul'daki Medipol Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti. Göğebakan'ın son sözlerinden biri "Beni bırakma baba" diyen oğluna oldu. Sanatçı "Ben istemiyorum ama lösemi istiyor" diyerek son nefesini verdi. Sanatçı, için bugün Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. BaşbakanErdoğan da törene katılacağını açıkladı. Göğebakan, yarın memleketi Adana'da toprağa verilecek.

ADANA-ALMANYA ARASI
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. Anne ve babası Almanya da çalışıyordu. İlk, orta ve liseyi Adana okudu. Ardından 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. Daha sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak yer aldı. Bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı. 1995 yılına kadar Adana'da yaşadı. İlk evliliğini genç yaşlarda yapan Murat Göğebakan ın bu evlilikten Bülent adlı bir oğlu oldu.

İLK ALBÜMDE ÖDÜL ALDI
En büyük hayali bir albüm çıkartmaktı. 1995 yılında İstanbul'a geldi. Yaşadığı her türlü zorluğa rağmen 1996 yılında "Ben Sana Aşık Oldum" isimli albümünü çıkardı ve bu albümü ile büyük bir çıkış yaptı. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde "Yılın şarkısı" "En iyi söz" "En iyi beste" "En iyi Rock" ve "En iyi Çıkış Yapan" kategorilerinde aday gösterildi. "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.

Ünlü sanatçının sevenleri yasta

LÖSEMİYE RAĞMEN MÜZİĞE DEVAM
Göğebakan'ın başarıları arka arkaya gelmeye başladı. 2002 yılında çıkardığı "Ay yüzlüm" isimli albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödüllerine" layık görüldü. İlk albümünden 14 yıl sonra kara bir haberle hem ailesi hem de müzik dünyası sarsıldı. Göğebakan, kan kanserine yakalanmıştı. Hiç durmadan müzik yapmaya devam etti. 5 yıl içinde iki albüm daha çıkardı. Göğebakan'ın son şarkısı Başbakan Tayyip Erdoğan için bestelediği "Uzun Adam" oldu. Erdoğan bu şarkıyı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kullandı.

VEDA KONUŞMASI

Ölümü ile sevenlerini ve ailesini derin bir üzüntüye boğan Murat Göğebakan'ın ölmeden 15 gün önce Silivri'deki yazlığında ailesini ve yakın dostlarını bir araya toplayıp bir anlamda bir veda buluşması yaptığı ortaya çıktı. Buluşmayı aile ve sanatçı dostu Zeliha Sunal şöyle anlattı: "Biz 15 gün önce Silivri'deki yazlığını ziyarete gittiğimizde Murat bizimle veda konuşması yaptı. Kemoterapiyi kabul etmediği için o da durumunun kötüleştiğinin ve sayılı günlerinin kaldığının farkındaydı. Biz hastalığı boyunca zaten her anında yanında olmaya çalıştık. Üzüntümüz çok büyük. İnsan sevdiklerinin kayıplarına alışamıyor' dedi.

ÇİÇEK VE ÇELİK'TEN TAZİYE
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Göğebakan'ın vefatı nedeniyle, abisi Ferhat Göğebakan'a bir taziye mesajı gönderdi. Çiçek, mesajında Göğebakan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü paylaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de bir mesaj yayımladı. "Besteleri ve kendine özgü tarzıyla gönüllere taht kuran, içinde yaşadığı toplumun değerlerini eserlerine yansıtan büyük bir sanatçıydı" dedi.

MEMLEKETİ ADANA'DA TOPRAĞA VERİLECEK
Göğebakan'ın Adana'da yaşayan amcaları taziyeleri sanatçının babasının evinde kabul ediyor. İsmail, Mehmet ve Yusuf Göğebakan, yeğenlerinin dedesi Hasan Göğebakan'ın yanında toprağa verileceğini belirterek, "Acımız çok büyük. O hiçbir zaman hastalığını kabul etmedi" dediler. Mehmet Göğebekan, yeğeninin yanında 10 gün kaldığını belirterek, "Bana, orduyla savaştığını, ancak bu orduyu yeneceğini söylüyordu. Başbakanımız Erdoğan'ın kendisini evinde ziyaret etmesi ona moral olmuştu" dedi. İsmail Göğebakan ise, "Babası oğlunun hastalığına çok üzüldüğü için felç oldu" şeklinde konuştu. Göğebakan, yarın Sarıçam İlçesi'ndeki Buruk Mezarlığı'nda defnedilecek.