Ölüm okulu

Gazze'de bayram sevinci enkaz altında kaldı. 'Siviller sığındı' ikazlarına uymayan İsrail, yine BM okulunu vurdu. Saldırıya uykuda yakalanan 18 kişi hayatını kaybetti. Ölüm bilançosu ise bin 280 kişiye yükseldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2014 Güncelleme 31 Temmuz 2014, 01:31
Ölüm okulu

İÇİNDEKİLER

Ateşkes oyunlarıyla katliam yapan İsrail bayramı enkaza çevirdi. BM'nin uyarılarını dikkate almayan katiller, Filistinliler'in "güvenli" olduğu gerekçesiyle sığındıkları BM okulunu vurarak katilama devam etti. İsrail, 3 yerleşimcinin ölü bulunmasını gerekçe göstererek kan kustu. Vurulmadık hedef bırakmayan katiller, Ramazan Bayramı'nda ise kudurdu.

HEDEF DEĞİŞMEDİ
Elektrik, su, yakıt, gıda ve ilaçların tükendiği Gazze'de son saldırıların hedefi, yine Birleşmiş Milletler (BM) okulu, camiler ve evler oldu. 24 Temmuz'da BM'ye ait okulda düzenlediği saldırıda 15 kişiyi katleden İsrail tankları, dün sabaha karşı Gazze'de en büyük mülteci kampı olan Cebaliya'daki BM okulunu vurdu.

240 BİN KİŞİ EVSİZ KALDI
"Güvenli" olduğu gerekçesiyle okula sığınan Filistinliler, saldırıya uykularında yakalandı. 20 tank atışının isabet ettiği okulda 18 kişi öldü, 128 kişi yaralandı. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) saldırıyı kınadı. UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbuhl, "Okulumuzda binlerce sivilin barındığı konusunda İsrail'i 17 kez uyarmıştık. Son saldırı artık Gazze'de güvenli hiçbir yerin kalmadığının göstergesi" dedi. Gazze'de evlerini terk eden Filistinliler'in sayısı 240 bini aştı. Öte yandan 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü operasyonlarda 252'si çocuk toplam bin 280 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 130 kişi ise yaralandı.

CAMİLER YIKILDI
Katliama doymayan İsrail, önceki geceden bu yana Gazze'de 5 camiyi daha vurdu. Katillerin ibaret yerlerini hedef alan saldırılarında şimdiye kadar 70'in üzerinde caminin bombalandığı, bunlardan 20 tanesinin tamamen yıkıldığı açıklandı. İsrail saldırılarında ayrıca 2 bin 360 ev yıkılırken, yaklaşık 23 bin ev de hasar gördü. Derin acılar yaşayan Filistinliler ise "Bizim bayramımız yok" diye ağladı.