3 klasör Paris'te

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 PKK'lı kadına yönelik düzenlenen saldırıda son viraj geçildi. Bir numaralı şüphelinin Ömer Güney olduğu soruşturmayla ilgili 3 dosya Paris'e gönderildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:44
3 klasör Paris’te

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris 9 Ocak 2013'te sır dolu 3 suikastle sarsıldı. Terör örgütü PKK üyelerinden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, sır dolu bir suikast sonrası öldürüldü. Cinayetlere ilişkin soruşturmayı yürüten Paris Asliye Hukuk Mahkemesi Terörle Mücadele Birimi Asbaşkanları Jeanne Duye ve Cristophe Teissier ile Birinci Asbaşkan Laurence Le Vert, cinayetlerin faili Ömer Güney hakkında Türkiye'den adli yardım talebinde bulundu.

'ACİL' KODUYLA İSTENDİ
Söz konusu talep "Acil" koduyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Mart 2014'teki bu talep, geçen hafta yerine getirildi. Ankara, istenilen bilgileri hazırlayarak Paris'e gönderdi. Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Sadık Bayındır, MİT ve İstihbarat birimlerinden, Ömer Güney'in Türkiye'ye giriş yaptığı dönemlerde görüşme yaptığı telefon numaralarını tespit etti. Bu numaralar ve Güney ile ilgili bilgi istedi. İstihbarat birileri 5 adet numarayı kullananların ve irtibatta olduğu kişilerin isim listesini savcılığa gönderdi.

GÜNEY'İ TANIYAN ÇIKMADI
Bu kapsamda savcı Bayındır, yaklaşık 20 kişinin ifadesine başvurdu, inceleme ve analizlerle birlikte soruşturmayı tamamladı. Telefon numaralarını kullanan kişilerin Güney ile bir görüşme yapmadıklarını ve tanımadıklarını ifade ettikleri öğrenildi. 3 klasör içinde toplanan bilgiler, Paris Savcılığı'na gönderilirken, savcı Bayındır, daha önce adli yardım kapsamında yapılan bilgi paylaşımı için Paris mahkemesine ikinci kez başvuru yaptı. Paris, yine cevapsız bırakırken, Ankara'daki soruşturmanın tamamlanması için Paris'teki soruşturmanın bitmesi beklenecek.

KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?
Güney suikastlerden bir süre önce Türkiye'ye geldi. İstanbul üzerinden Ankara'ya geçtiği tespit edildi. İşte Güney'in bu sürede kimlerle görüştüğü araştıılıyor

Aliye ÇETİNKAYA