10 numara soruşturma

4 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı halk otobüsü faciasıyla ilgili aracın yakıt tankı ve çeşitli numuneler incelemeye alındı. Motorine 10 numara motor yağı katılmış olabileceği ihtimali değerlendiriliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:00
10 numara soruşturma

İÇİNDEKİLER

İstanbul Topkapı-Tuzla seferini yapan, Zeynel Abidin Arslan idaresindeki 500T numaralı halk otobüsü, TEM otoyolunda alev almıştı. Alev topuna dönen otobüste mahsur kalan 20'den fazla yolcu camları kırarak dışarı çıkmış, 4 kişi ise yanarak can vermişti. İncelemenin ardından ölenlerin Şuayip Küçükkaya (55), eşi Nermin Küçükkaya (50), Ahmet Nalbantoğlu (48) ve Tevrat Barışık (53) olduğu belirlendi.

Kazadan yaralı kurtulan Sevgi Nalbantoğlu, "Şoför sürekli cep telefonuyla konuşuyordu. Çok hızlıydı. 2- 3 kez direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ahmet alevlerin arasında kaldı. Kendisine 'Ahmet uyuma, bayılma' diye seslendim ama çok ağır olduğu için dışarı çıkaramadım" dedi.

YAKIT TANKINDAN NUMUNE
4 kişiye mezar olan 2014 model otobüsün şoförü Arslan, "kasten adam öldürme" suçlamasıyla Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Bu arada, araçtaki yangına, motorine '10 numara' motor yağı katılma ihtimalinin neden olmuş olabileceği değerlendiriliyor. Aracın yakıt tankı ve çeşitli numuneler incelemeye alınırken, şoför Arslan'ın da Tuzla'daki bir yakıt istasyonundan aldığı yakıta dair fişleri polise sunduğu kaydedildi. Yetkililer ayrıca, otobüs şoförünün panik yaşamasının can kaybını artırdığı belirtildi.

Erdoğan YAPIK- Deniz DERİN