Pia'nın gözyaşları

Efsane sanatçı Çolpan İlhan'ın ölümü, milyonları yasa boğdu. İlhan'ın köpeği Pia'nın da sahibinin ardından gözyaşı dökmesi herkesi duygulandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2014 Güncelleme 27 Temmuz 2014, 00:00
Pia’nın gözyaşları

İÇİNDEKİLER

Tiyatro ve Yeşilçam'ın usta sanatçısı Çolpan İlhan, geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayata veda etti; tüm Türkiye kedere büründü. Türk sinemasının unutulmaz ismi Sadri Alışık'ın eşi, büyük şair Atilla İlhan'ın kardeşi olan Çolpan İlhan'ın arkasından sadece ailesi ve sevenleri değil, köpeği Pia da gözyaşı döktü. Atilla İlhan'ın 'Pia' adlı şiirinden esinlenerek köpeğine bu adı veren Çolpan İlhan'ın ölümüyle minik dostu yapayalnız kaldı... 2 yaşındaki Pia, İlhan son nefesini verirken de başından bir an olsun ayrılmadı. Sahibinin ardından ağlayan Pia'nın bunalıma girdiği belirtildi. Çolpan İlhan'ın yardımcısı Banu'nun kucağında teselli edilmeye çalışılan Pia'nın önceden koşup oynadığı, şimdi ise içine kapanıp sessizce gözyaşı döktüğü ifade edildi. Yakınları Çolpan İlhan'ın Pia'yı hiç yanından ayırmadığını ve onu çok sevdiğini söyledi. İlhan'ın yavruyken alıp büyüttüğü Pia, 2 yıldır sanatçının en yakın dostu olmuştu.

BUGÜN DEFNEDİLECEK
Ani ölümüyle herkesi sarsan usta sanatçı bugün toprağa verilecek. Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine kaldırılan Çolpan İlhan için bugün saat 10.30'da Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda bir anma töreni düzenlenecek. İlhan'ın cenazesi öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası çok sevdiği eşi Sadri Alışık'ın yanına Zincirlikuyu Mezarlığı'na gömülecek. Sadri Alışık ve Çolpan İlhan 19 yıllık ayrılığın ardından kara toprakta buluşacak.

Mustafa KAYA