Paşa kapısı

Paşa Kapısı Cezaevi'nin konukları değişti. Emniyetteki paralel çete operasyonu kapsamında tutuklanan 8 polis buraya gönderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 01:10
Paşa kapısı

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in ABD'den yönettiği paralel ihanet çetesi, büyük darbe aldı. Paralel yapının emniyet ayağına yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 110 polisten 22'si, dün mahkemeye çıkarıldı. Paralelci 22 polisin ifadesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 4 savcı tarafından alındı. 15 saatlik sorgunun ardından 8 polis serbest bırakıldı. 14 polis ise "Üzerlerine atılı suçu işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "Resmi belgede sahtecilik", "Görevi kötüye kullanma", "Haberleşmenin gizliğini ihlal etmek", "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek", "Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçundan tutuklanma talebiyle İstanbul 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

MÜDAHİL REKORU KIRILDI...
Mahkeme sorgusu da tam 6 saat sürdü. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Orkun Altınışık, Erkan Palas, Fatih Kıncır, İsmail Torlar ve Şeref Bolat'ın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan polisler, bir zamanlar Balyoz ve Ergenekon sanıklarını da ağırlayan Üsküdar'daki Paşa Kapısı Cezaevi'ne nakledildi. Bu arada yasadışı dinlemelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında müdahil rekoru kırılıyor. Soruşturmanın ilk ayağı olan emniyete şimdiden 128 kişi şikayetçi olarak başvurdu. Şikayetçilerin önemli bir kısmını gazeteci ve işadamları oluşturuyor. İşadamları arasında parale çete yüzünden haksız yere 22 ay hapis yattığını belirten Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk de var.