Kirleşmiş Milletler!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 01:10
Kirleşmiş Milletler!

İÇİNDEKİLER

İsrail, 3 gencin ölümünü bahane etti. Gazze'yi ölüm kenti haline getirdi. Dünyanın gözü önündeki katliam 19'uncu gününe girerken insanlık bir kez daha vicdanı tarihe gömdü. İsrail önceki gün Gazze'deki Birleşmiş Milletler okuluna bomba yağdırdı. İçeride katliamdan kaçan çocuklar vardı. Ve dün o okulun enkazından küçücük bedenlerin cesetleri çıkarıldı. Bu dehşete ise dünya yine sessiz kaldı. ABD, Avrupa Birliği ve Arap dünyası, bebek katillerini kınayan tek bir resmi açıklama yapmadı. İnsanlık utanırken, Türkiye vahşete lanet yağdırdı. Son sadırılarla birlikte İsrail'in öldürdüğü Filistinliler'in sayısı bine yaklaştı.

3'ÜNCÜ İNTİFADA'NIN AYAK SESLERİ
Karadan ve havadan kan akıtan İsrail keskin nişancılarını da sokaklara saldı. Şucaiyye'de 5 yaşındaki çocuk, İsrail keskin nişancıları tarafından başından vurularak öldürüldü. Katil İsrail, Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinliler'i de hedef aldı. Ramallah'ta İsrail polisinin düzenlediği operasyonda en az 3 Filistinli hayatını hayatını kaybetti. Cenaze törenine ise binlerce kişi katıldı. Yaşanan gerginliğin büyümesi, "3'üncü İntifada mı başlıyor?" sorularını akıllara getirdi. Hamas lideri Halid Meşal, geçtiğimiz günlerde bütün Filistinliler'i Gazze'de yaşananlara karşı ayaklanmaya çağırmıştı. Bu arada 1'inci İntifada 1987'den 1993'e kadar sürmüştü. 2'inci İntifada ise Eylül 2000'den 2005 yılına kadar devam etmişti.

PiSLiKLER
İsrail Kudüs'te yaşayan Filistinliler'i de ablukaya aldı. Kudüs tarihinde ilk kez, Kadir Gecesi'nde Müslümanlar'ın Mescid-i Aksa'ya girmelerini yasakladı. Gazze'deki zulmü ve İsrail'in Mescid-i Aksa'ya erişimi engellemesini protesto eden Filistinliler, sabahın erken saatlerine kadar polisle çatıştı. İsrail polisi ise bu kez pisliğe bulaştı. Göstericilerin üzerine TOMA'lardan fosseptik suyu sıkmaya başladı. Ceset kokuları yetmiyormuş gibi etrafı şimdi de pislik kokusu sardı.