Kelepçe yalanı

Paralel emniyetçiler kelepçeli şov yaptı. Ancak bu tamamen kurgusaldı! Yurt Atayün'e kendi isteği üzerine tutanak tutularak kelepçe takıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2014 Güncelleme 25 Temmuz 2014, 03:15
Kelepçe yalanı

İÇİNDEKİLER

Paralel ihanet çetesinin darbe hevesi kursağında kaldı. Selam Tevhid adlı uydurma bir örgüt kurup Başbakan ve MİT Müsteşarı da dahil herkesi dinleyen emniyetçiler, gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 110'a yükselirken, şüphelilerin kelepçe oyunu bozuldu.

SAHURDA BASKIN YOK
Yurt Atayün ile Ömer Köse sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken kelepçe ile şov yaptı. İşte bu şovun arkasında ise zanlıların mesleki uyanıklığı vardı. Atayün, polislere, "Önden kelepçe taktırmam" dedi. Bunun üzerine avukatı huzurunda tutanakla kayıt altına alındıktan sonra kendisine arkadan kelepçe takıldı. Ömer Köse ise agrasif ve saldırgan tavırlarıyla kelepçelendiği öğrenildi. Bu arada paralel polislere yönelik yapılan operasyonun ardından hem paralel hem de sosyal medyada adeta yalan sağanağı yağdı. İşte paralel medyanın yalanları ve gerçekler;
YALAN-1: Polislerin evleri gece yarısı basıldı. Şüpheliler sahurda yemek yerken gözaltına alındılar.
DOĞRUSU: Ali Fuat Yılmazer'in haricinde hiçbir polisin evine girilmedi. Zaten operasyon 01:30'da eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.
YALAN-2: Gözaltına alınan polisler 17-25 Aralık'ta görev alan polislerdi. Hükümet intikam alıyor.
DOĞRUSU: Operasyon tamamen Selam örgütü soruşturmasını hazırlayan polislere yönelik yapıldı. Gözaltına alınan emniyetçilerin 17/25 Aralık'la ilgisi bulunmadığı ortaya çıktı.

İKİ KOL TEK ŞÜPHELİ
Emniyet Müdürü Hayati Başdağ, hastanede kelepçeli ellerini havaya kaldırıp şov yaptı. Başdağ'ın kolları kadar kulakları da ise uzun çıktı. Zira Başdağ, hem casusluk hem de yasa dışı dinleme soruşturmasının tek zanlısıydı... Başdağ, 10 gün MİT'teki görevdinden uzaklaştırıldı.

Ferit ZENGİN