Barbarlıkta Hitler'i geçtiler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'de sabah akşam Hitler'e söverler ama barbarlıkta Hitler'i geçtiler" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2014 Güncelleme 20 Temmuz 2014, 01:34
Barbarlıkta Hitler’i geçtiler!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'de yaptırılan bir tişörtte hamile Müslüman bir kadının fotoğrafının kullanıldığını ve altında "Bir atış iki vuruş" yazdığına dikkat çekerek, "Yani Müslüman kadının karnına ateş et bir kurşunla iki can al diyor. Bu alçaklıktır, bu adiliktir, bu namussuzluktur, insanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlar da şeref haysiyet yok. Sabah akşam Hitler'e söverler barbarlıkta Hitler'i geçtiler. Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var?" diye konuştu.



Başbakan Tayip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Ordulu vatandaşlara seslendi. Erdoğan şunları kaydetti:

TERÖR DEVLETİ İSRAİL

"Terör devleti İsrail bir kez daha Gazze'ye saldırdı. Masum insanları katletmeye başladı. Bir İsrailli kadın milletvekili çıktı bütün Filistinli anneler ölmeli dedi. Sen ne biçim kadınsın ya. Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmıyor, neden çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı biliyor musunuz? İstanbul'da bir toplantıda bir anne çıktı, 'ikide bir anne diyorsunuz neden kadın demiyorsunuz' dedi. Bizim değerlerimizde cennet annelerin ayakları altında babaların değil. Hep hayatımda anacığımın ayağının altını öpe öpe büyüdüm. O öptürmezdi ama ben sarılır öperdim, çünkü ayağının altı cennet kokuyor derdim. İşte bu kadın bunu bilmez ama biz biliriz.

BARBARLIKTA HİTLER'İ GEÇTİLER

Şimdi bir tişört yaptırmışlar. Üzerinde hamile çarşaflı bir Müslüman kadının resmi var. Altında ne yazıyor biliyor musunuz. Bir atış iki vuruş. Yani Müslüman kadının karnına ateş et bir kurşunla iki can al diyor. Bu alçaklıktır, bu adiliktir, bu namussuzluktur, insanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlar da şeref haysiyet yok. Sabah akşam Hitler'e söverler barbarlıkta Hitler'i geçtiler. Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala 'İsrail'in savunma hakkı' var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor."

TÜRKİYE'DEKİ MUSEVİLERE TAVIR GÖSTERMEYİN

Orhan Baba diyor ya batsın bu dünya. Ne için söylüyor işte adaleti olmayan bir dünya için söylüyor 'batsın bu dünya'. İsrail meşrebinin gereğini yapıyor. Ama ben vatandaşımıza sesleniyorum. Ülkemizdeki Musevilere yönelik bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Onlar bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bizim hedefimiz İsrail'in terör estiren yönetimidir. İsrail halkını kendi yönetimine karşı tavır almaya davet etmeliyiz. Bu vahşet karşısında batı, Amerika susuyor, medeni olduğunu söyleyen dünya susuyor. Özellikle de İslam ülkelerinin çoğu susuyor. Hatta bunların bir kısmı bu insanlık suçuna destek veriyor. Biz konuşunca da bu susanlar bize tepki gösteriyor.

GEÇ KALDIN EKMEL

Ekmel de rahatsız oluyormuş, bayramdan sonra sesini yükseltecekmiş. Geç kaldın Ekmel hadi sesini biraz yükselt. Tayyip Erdoğan 20'sinde neyse 60'ında da onu konuşuyor. Ben sanal değilim olduğum gibiyim.

CHP TARİH BOYU İSRAİL'İN YANINDA YER ALDI

Biz vicdanlara seslendikçe bunlar ciddi şekilde rahatsız oluyor. Önceki gece İsrail kara harekatını başlatınca Meclis'te 4 parti bildiri yayınladı. Ne güzel. Ama parti yönetiminde onu göremiyorsunuz. Hatta CHP'nin getirdiği teklif çok manidar. Teklifte İsrail'in savunma hakkı var diyor. Yarım ağızla Gazze'ye destek veriyor gibi yapıyorlar ardından bize veryansın ediyorlar. Çünkü bunlar İsrail'e ses çıkaramazlar. Çünkü bu CHP tarihi boyunca İsrail'in yanında yer almışlardır. Koktukları için İsrail'e bir çift söz söyleyemiyorlar.

İPİNİ TUTAN EFENDİSİNİ ELEŞTİREMEZ

Mavi Marmara'nın Gazze'ye girişini eleştiriyordu Pensilvanya'daki zat. Ne dedi otoriteden izin almaları gerekirdi. Otorite kim biziz, ama bu bizi kastederek söylemedi, İsrail'den izin almalıydı diyor. Şimdi Filistin'de ölenler için mesaj yayınlayabiliyor mu yayınlayamaz. Şimdi ipini tutan efendisini eleştiremez. Onun medyası da Gazze için bir şey söylemiyor. Bu ihaneti milletim affetmedi affetmez.

BİZ ATEŞKES İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Utanmadan sıkılmadan çıkıp Türkiye ve Katar ateşkesi engelledi diyorlar. Biz ateşkes için gayret ediyoruz da 2012'de de ateşkes yapıldı ama İsrail ateşkese uymadı. Şu anda olay Batı Şeria'da başladı, Gazze havan topu filan herhangi bir şey atmadı ki. İsrail Hamas ve El-fetih birleşti ya şimdi bu hükümeti yıkmak istiyorlar. Onun için bu adımı attılar. Müslüman'ın Müslüman'la birleşmesini istemiyorlar. Ortadoğu huzurlu olursa Türkiye daha huzurlu olur.

ORDU 'YENİ TÜRKİYE' DİYECEK

2011 seçimlerinde Ordu bize yüzde 60 oy oranıyla destek vermişti. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben inanıyorum ki Ordu bu yüzde 60'ın da üzerine çıkacak. Ordu'da sadece AK Parti'ye gönül verenler bize oy vermeyecek, CHP ve MHP'ye gönül veren kardeşlerim, DSP, BBP'ye oy veren kardeşlerim de bize oy verecek buna inanıyorum. Ordu inşallah yeni Türkiye diyecek. Ordu'dan dayatmayla milletin önüne koyulan adaylara oy yok ben bunu biliyorum.

ÇANKAYA MİLLETİN OLACAK

Türkiye genelinde zaten bu iş bitti. Türkiye genelinde 10 Ağustos'un rengi zaten belli. Yaptığımız araştırmalar 10 Ağustos'ta kimin iş başına geleceğini gösteriyor. Çankaya milletindir milletin olacak.

PENSİLVANYA'NIN DİZİNİN DİBİNDE OTURUYORLAR

CHP kendi içinden bir isim bulamadı mı? Kılıçdaroğlu çıkıyor 'Cumhurbaşkanında aranan vasıflar' diyor, ya bu vasıflar da bir tane adamın yok muydu neden çıkaramadın. Peki bu vasıflar sen de yok mu sen neden çıkmıyorsun. Koskoca MHP'de cumhurbaşkanlığına aday olacak bir tek kişi çıkaramadılar. Niye çünkü bunlar talimatı seçmenlerden almazlar, bunlar talimatı teşkilatından almazlar, bunlar talimatı başka odaklardan, başka çevrelerden alırlar. Bunlara bir aday dayattılar. CHP ve MHP yönetimi boyunlarını büktü bu adayı kabul etti. Şimdi CHP genel müdürü tıpış tıpış gideceksiniz oyunuzu vereceksiniz diyor. Kendi şimdi yanına Bahçeli'yi alır gider adaylarına tıpış tıpış oylarını verir. Ama bunu seçmene dayatamazlar. 10 Ağustos'ta yine büyük yenilgi alacaklar. Ama bu sefer gidip o koltuklarında oturamayacaklar. Çünkü bu sefer tabanları da bu durumdan rahatsız. Bunlar Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dizinin dibinde oturuyorlar.

PENSİLVANYA PARTİLERİNE GEREKEN CEVABI VERİN

Makaram sarı bağlar kız söyler gelin ağlar. Bunların durumu bu. Bunlara 10 Ağustos'ta cevabı vereceksiniz. İnşallah 10 Ağustos'ta yeni Türkiye kuruluyor. Bunlar milleti her zaman koyun yerine koydular. Bidon kafalı, karnını kaşıyan adam dediler, şuan da kendi seçmenlerini de koyun zannediyorlar. Bu millet sandıkta ne söyleyeceğini çok iyi bilir. 10 Ağustos'ta inşallah bu Pensilvanya partilerine milletim gerekeni sandıkta söyleyecektir.

IRKÇI GEZİ'YE SAHİP ÇIKMANIN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Bir de HDP var. Bu HDP'nin adayı aday belirleme sürecinde CHP ile görüşmüş. CHP'nin uygun aday göstermesi halinde birlikte hareket edebileceklerini söylemiş. CHP ile ittifak yapamayınca da kendisi aday oluyor. Benim doğulu, güneydoğulu kardeşlerim de bu adaya cevabı verecektir. Irkçı gezi olaylarına sahip çıkmanın bedelini göreceksiniz sandıkta ödeyecekler. Şimdi bana çıkıp hakaret ediyorlar. Niye mi tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet, bunları rahatsız ediyor. Bir kongrede Türk bayrağı asamayan BDP'lilere seslendim sizin bu parlamentoda ne işiniz var, bu parlamento Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosu. Bizim bayrak anlayışımızı kimsin sen ya sorgulamaya kalkıyorsun.

BAYRAK İNDİRMENİN BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER

Bayrak direklerine tırmananlar vardı. Şimdi direklerden iniyorlar mı iniyorlar. Devam ederlerse inmeye devam edecekler. Bunun bedelini ağır öderler. Çünkü bu bayrak hiçbir zaman yere inmedi inmeyecek, mahzun olmayacak. Bunun bedelini ağır öderler.

YÜRÜTMEYE MÜDAHALE EDEBİLECEK

Bu millet 10 Ağustos'ta Çankaya'ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor, kendi başkanını seçiyor. Bu devletin başı olmanın yanında baş komutan. Aynı zamanda yürütmeye istediğin zaman müdahale edebilecek. Anayasa'nın verdiği yetkiler var bunları kullanacak. Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. Yok şunu yaptım yok bunu yaptım. Yaptığın hiçbir şey yok.

Mehmet Ali BERBER