"Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere meydanından coşkulu kalabalığa hitap etti...

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 19 Temmuz 2014, 01:21
Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;


- Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı, sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor.

BUNLARDA DÜRÜSTLÜK YOK

- "CHP ne diyordu; 'eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Sayın Gül, Cumhurbaşkanı oldu ne yaptılar? Tıpış tıpış gittiler, aynı masada gelip oturdular. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler. Ne oldu? Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim, 'gelecekler, göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek.

YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

- "Nasıl bir savunma hakkı ki bu, bunlardan kimse ölmüyor, ölenler sadece Filistinli. Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Bu çok yanlış bir iş. Ben Batı'ya sesleniyorum, bu dürüst bir yaklaşım değil, bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır.

- Sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız işte böyle zelil olursunuz. Biz, bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatındaki icraatlarında gördük ve yanıldık. Şimdi bir de yalanlar konuşuyor, bir defa haddini bil, dürüst ol. Bayram sonrası sesini yükseltecekmiş, sesini yükselttiği zaman gerekli cevabı arkadaşlarım kendisine zaten verirler.

PENSİLVANYA'NIN İÇERDEKİ UŞAKLARI DA RAHATSIZ
Gazze'nin hakkını savunmaktan sadece dışarıdakiler değil içeridekilerin de rahatsız olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Pensilvanya'nın içerideki uşakları, bizim İsrail'e hakkı söylüyor olmamızdan rahatsızlar. Pensilvanya'nın yayın organlarında İsrail aleyhine yayın görüyormusunuz. Bunlar Mavi Marmara'da da aynı şeyi yaptılar. Çünkü bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar. CHP Genel Müdürü şu ana kadar İsrail'e tek söz söyleyebildi mi? Buna cesaret ve kudreti yok. MHP Genel Başkanı aynı şekilde Filistin için tek bir cesur cümle kurabildi mi? Cumhurbaşkanı adaylarına bakın. Sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız işte böyle zelil olursunuz. Biz bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatı'nda gördük, yanıldıkdiye konuştu.

EY AB EY BM NE KADAR SUSUP ÜÇ MAYMUNU OYNAYACAKSINIZ
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu dürüst olmaya çağıran Erdoğan, "Bayram sonrası sesini yükseltecekmiş. Sesini yükselttiği zaman. O zaman gerekli cevabı arkadaşlarım kendisine verirler. Artvin Hopa'da Filistin'e büyük yardımlar yapmış İHH ekibine alçaklar saldırı düzenlediler. Bu CHP, MHP ve monşer adayı ağızlarını bile açmadlar. Bazı CHP'li vekiller alçakça saldırıyı övdüler. Pensilvanya medyası bunu övdü. Bunlar nasipsiz, tarih ve ecdadımızdan medeniyetten nasiplerini almamışlar. Kardeşlerim bize susmak yakışmaz. Osmangazi, Söğüt'te bir devlet kurdu. O devlet Filistin'de adaleti sağladı. Ortadoğu, Afrika, Balkanlarda asırlarca adaleti tesis ettiler. Çanakkale, Irak'ta Osmanlı topraklarını savunmak için Filistinli, Gazzeli Nabluslu kardeşlerimiz savaştılar. Bizim dedelerimizle birlikte şehit oldular. Küçük devletler korkarlar, susarlar. Biz küçük devlet değiliz. Susmayacak, Filistin davasını haykırmaya devam edeceğiz. Buradan soruyorum ey Avrupa Birliği neden susuyorsunuz, Mısır'a Irak'a Suriye'ye sustunuz, Filistin'de insanlık onuru ölüyor neden susuyorsunuz. Buradan BM'Ye soruyorum. Daha ne kadar susacaksınız. Filistinli çocuklar, çocuk değil mi, Filistinli kadınlar kadın değil mi? Ey insan hakları örgütleri daha ne kadar üç maymunu oynayacaksınız diye konuştu.

İSRAİLLİ KADIN MİLLETVEKİLİNE TEPKİ
Başbakan Erdoğan, İsrailli kadın milletvekiline de rezaletten dolayı tepki göstererek, "İsrailli kadın milletvekili çıktı. Bir rezalet. "Bütün Filistinli anneler ölmeli diyor. Kardeşlerim İsrail bu. İsrail Parlamentosu'ndaki zihniyet bu. Dünyadan bir tepki, insan hakları örgütlerinden bir tepki duydunuz mu? Dünya seyretse de ben hanım kardeşlerime sesleniyorum. Biz seyretmeyeceğiz. İslam ülkeleri Filistin'e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Tarih ve ecdadımız Osmangazi bizden bunu bekliyor. Elimizle dilimizle hiç bir şey yapamasak da kalbimizle hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidir şeklinde konuştu.