Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik şiddet

Adalet Bakanı Hakeem, milliyetçi Budistlerin saldırılarının devam etmesinin Müslümanların radikalleşmesini tetikleyebileceği uyarısında bulundu

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2014, 19:48
Sri Lanka’da Müslümanlara yönelik şiddet

İÇİNDEKİLER

Sri Lanka Adalet Bakanı Rauff Hakeem, aşırı milliyetçi Budistlerin, asılsız iddia ve saldırılarının devam etmesinin Müslüman toplumu arasında radikalleşmeyi tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Hakeem, yabancı gazetecilerin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin Müslüman toplumuna yönelik nefret propagandası yapan gruplara karşı harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Ülkenin güneybatısında Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının sorumlularının cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Hakeem, yetkililerin "pişmanlık'' ifade eden açıklama yapmamasının şiddete maruz kalan Müslümanları üzdüğünü kaydetti.

Hakeem, ön yargılardan beslenen her türlü algılamanın tehlikeli olduğuna dikkati çekerek ''Budist milliyetçilerin, asılsız iddia ve saldırılarının devam etmesi Müslümanlar arasında radikalleşme hareketlerini tetikleyebilir'' dedi.

Ülkenin güneyindeki sahil kasabaları Aluthgama, Dharga Town ve Beruwala'da 15 Haziran'da patlak veren şiddet olaylarında, en az üç kişi yaşamını yitirmiş, 88 kişi yaralanmış ve 64 ev, 30 dükkan ve bir cami tamamen yıkılırken, çok sayıda bina hasar görmüştü.