Tuzluk isyanı

Gülen'in parti kuracağı söylentileri üzerine adları 'tuzluk vekil'e çıkanlar isyan etti. İdris Bal iddiaları yalanlarken, Hakan Şükür Twitter'dan iftiralar savurdu. Vekillerin, olası bir cemaat partisine katılma ihtimalinden bile bu kadar rahatsız olmaları dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2014 Güncelleme 30 Haziran 2014, 01:27
Tuzluk isyanı

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in içinde AK Parti'den istifa eden 8 vekilin de bulunduğu yeni bir partinin kurulması için düğmeye bastığı iddia edildi. Genç Parti'nin isim hakkını alıp seçimlere girebilmeyi hedefleyen cemaatin, "Hakka Hizmet Partisi" adını vereceği parti için kurucu genel başkan olarak Prof. Dr. Abdurrahim Karslı'yı seçtiği öğrenildi. AK Parti'den ayrılan vekillerden Hakan Şükür'ün yanı sıra İdris Bal ve İdris Naim Şahin gibi isimlerin de partiye katılacağı öne sürülürken, adı geçen isimler kesinlikle böyle bir oluşumda yer almayacaklarını açıkladı. AK Parti'den cemaat emriyle ayrıldıkları iddia edilen ve Gülen'e yakın isimler tarafından 'tuzluk' olarak nitelendirilen isimlerden İdris Bal, "Şahsımla ilgili olarak Takvim gazetesinde yer alan haber tamamen gerçek dışıdır. Karslı tarafından kurulacağı söylenen yeni bir partiye katılma niyetim asla söz konusu değildir" açıklamasını yaptı. Hakan Şükür ise iftiralar atarak kendisini savunmaya çalıştı. 17 Aralık operasyonundan bir gün önce AK Parti'den istifa eden Şükür, Twitter'dan gazetemiz hakkında tamamen hayal ürünü söylemlerde bulundu ve "Mübarek Ramazan ayını bile bu şekilde değerlendiren, sahibi malumunuz olan bu haberleri yapanları Allah'a havale ediyorum..." diyerek de din sömürücülüğü yapmaktan geri kalmadı.

RAHATSIZ OLDULAR
İdris Bal ve Hakan Şükür'ün 'cemaat partisi'ne katılma ihtimalinden bile bu derece rahatsızlık duyarak yalan ve iftiraya başvurarak açıklamalarda bulunmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Tuzluk partisi