Kara vicdanlar!

Soma faciasında ilk tazminat davası İsmail Değirmen'in ailesinden geldi. Maden şehidinin eşi, 393 bin lira talep etti. Ancak Alp Gürkan'ın şirketinin savunması herkesi yakan acıdan beterdi: Bu rakam felaketi özlenir kılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2014 Güncelleme 30 Haziran 2014, 01:33
Kara vicdanlar!

İÇİNDEKİLER

SOMA'da can veren 301 maden işçisinin acısı, şirketten gelen açıklamayla daha da derinleşti. Soma Madencilik'te 13 Mayıs'ta yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında 301 işçi can verdi. Olayla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. İlk tazminat davası ise maden şehitlerinden İsmail Değirmen'in eşi olan Gamze Değirmen'den geldi. 2 çocuk annesi Değirmen, Ege Linyit İşletmesi Müessese Müdürlüğü ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. aleyhine 390 bin lirası maddi, 3 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 393 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin mallarına tedbir kararı koydu.

'SUİKAST' OLABİLİRMİŞ!
Ancak kayıp işadamı Alp Gürkan'ın sahibi olduğu Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin avukatlarından şok bir savunma geldi. Avukatlar, yangının çıkış nedeninin tespit edilemediğini, suikast sonucu dahi olabileceğini, bu nedenle de şirket yöneticilerinin kusurlu olmadığını ileri sürdü. Aile için istenen 393 bin lira için de "Felaketi özlenir hale getirerecek kadar çok" savunmasını yaptı. Şirket avukatları ayrıca, ihtiyati tedbirin şirketin iflasına neden olacağını, işçi yakınlarının tazminat kazansalar bile bu paralarını da tahsil edemeyeceklerini öne sürdü.