1500 polisle dev operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih ve çevresindeki suç unsurlarına yönelik geniş çaplı bir uygulama başlattı. Uygulamaya polis helikopteri havadan, özel harekat timleri ise karadan destek verdi. Çalışmalara çeşitli birimlerden binin üzerinde polis katıldı.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 27 Haziran 2014, 02:11
1500 polisle dev operasyon

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta Aksaray ve Kumkapı semtlerinde de benzeri bir uygulama yapılmıştı. Yapılan uygulamanın bu sefer ki adresi yine Fatih ilçesi oldu. Bu kez Karagümrük, Ayvansaray ve Haydar Mahallelerini abluka altına alan polis, suç ve suç unsurlarına yönelik geniş çaplı bir uygulama başlattı. Asayiş, Narkotik, Organize, Terör, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği uygulamaya Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

MAHALLEDEKİ KAHVELERDE KİMLİK KONTROLU YAPILDI

Polis, söz konusu semtlerde yer alan kahve ve kıraathanelerde kimlik kontrolü yaptı. Ardından sokaktan geçen ve durumu şüpheli görülen yerli ve yabancı şahıslar üzerinde GBT uygulandı. Semt dahilinde daha önce suç unsuruna rastlanan çeşitli adreslere de eş zamanlı baskın düzenlendi.

HELİKOPTERİ HAVADAN ÖZEL HAREKAT HAVADAN KOORDİNE OLDU
Uygulama boyunca olası bir mukavemete karşın polis helikopteri havadan, özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri karadan takip etti. Akşam saatlerinde başlayan uygulama gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdü. Ortak uygulamaya yaklaşık bin 500 polisin katıldığı öğrenildi.

DEV OPERASYONDA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fatih ve çevresinde suç unsurlarına yönelik yaptığı çalışmada 30 kişiyi göz altına alırken susturucu, 4 tane ruhsatsız tabanca, pala bıçağı, çelik yelek, uyuşturucu maddelerinde içinde bulunduğu suç aletlerine el koydu. Uygulamayla ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok: "İstanbul'da huzuru, sükunu, vatandaşımızın rahatını bozmaya yönelik ne yapılanma varsa hepsinin üzerine bu kararlı şekilde ve güçlü bir şekilde gitmeye devam edeceğiz dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş, Narkotik, Organize, Terör, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube ekipleri Karagümrük, Ayvansaray ve Haydar Mahallelerin'de uygulama yaptı. Uygulamada 30 kişi gözaltına alırken çok sayıda suç unsuruna da el konuldu.

4 TABANCA, 2 POMPALI TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ
Polis yaptığı uygulamada 4 tane tabanca, 2 tane pompalı tüfek, susturucu, jammer, uyuşturucu madde, kurşunlar, pala bıçağı, hassas terazi, bir adat dizüstü bilgisayar, çelik yeleklere çok sayıda suç unsuru ele geçirdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ ALTINOK: "BUNDAN SONRA DAHA ACIMASIZ BİR ŞEKİLDE ÜZERİNE GİDECEĞİZ
Bin 500 polisle çalışma yaptıklarını söyleye İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok: "Fatih'te yoğun bir çalışma yaptık. Bin 500 kadar arkadaşımız operasayona katıldı. Hem operasyonun sonunda verimli bir sonuç elde ettik. 4 tane tabanca, 2 tane pompalı tüfek, susturucular, jammerlar, uyuşturucu maddeler, kurşunlar ve uyuşturucuda kullanılan elde edilmiş paralar ele geçti. Aynı zamanda Fatih'te yaşayan vatandaşlarımızın çok yoğun yakın ilgi ve alakasını gördük. Bize çok yardımcı oldular. Bu manada bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu uygulamalar bundan sonra da devam edecek. İstanbul'da huzuru, sükunu vatandaşımızın rahatını bozmaya yönelik ne yapılanma varsa hepsinin üzerine bu kararlı bir şekilde ve güçlü bir şekilde gitmeye devam edeceğiz. Özellikle uyuşturucu noktasında vatandaşımızın çok büyük sızlanmasına sebebiyet veren sokak torbacı dediğimiz sokak çetelerine karşı yoğun bir mücadele veriyoruz. Bundan sonra daha acımasız bir şekilde üzerine gideceğiz dedi

Hiç kimse İstanbul'da kendisini hukukun, kanunun, yetkinin üzerinde göremeyeceğini dile getiren Altnıok: "Bu uygulamalar aynen devam edecek. Ramazan'a da İstanbul'da insanlarımızın huzur ve sükun içinde girebilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Nerede ihtiyaç duyuyorsak orada uygulamaları yapmaya devam edeceğiz. 30 gözaltı var, yakalaması olan şahıslar var onları aldık. Uygulama sadece Fatih'e ve bu bölgeye has değil. İstanbul'un neresinde buna ihtiyaç duyarsak arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Orada aynı uygulamayı aynı çalışmayı yapmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.