Mert sürgünü

Mert'i öldüren Aykut Balk'ın ailesi, kan davası korkusuyla Kars'tan kaçtı. 100 kişi, çeşitli illere dağılıp, sürgün hayatı yaşadı. Katilin yengesi ise kurbanın yakınlarına yalvardı: Acılarını dindirecekse bir çocuğumu onlara vermeye razıyım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2014 Güncelleme 24 Haziran 2014, 01:19
Mert sürgünü

İÇİNDEKİLER

Kars'ta Mert Aydın'ı (9) vahşice öldüren katil, hem çocuğun ailesini hem de kendi akrabalarını yaktı. Canini yakınları, öldürülme korkusuyla sürgün hayatı yaşamaya başladı. Vahşet, geçen Nisan ayında yaşandı. Aykut Balk (23), Mert'i tecavüz ettikten sonra öldürdü. Aydın ailesi evlat acısıyla yanarken, Balk'ın yakınları ise kaçacak yer aradı. Katilin tutuklanmasının ardından yaklaşık 100 kişilik 7 aile, Emniyet'in "Koruyamayız" uyarısı üzerine apar topar şehirden kaçtı. Üzerlerini bile değiştiremeden, gece yarısı yanlarına alabildikleri çantalarla evlerinden ayrılan aileler, kan davası korkusundan Türkiye'nin çeşitli illerine dağıldı. Olayı duyunca oğlunun felç geçirdiğini, gelinin de hastanelik olduğunu söyleyen katilin babaannesi Makbule Balk, sürekli ölümle tehdit edildikleri için çoluk çocuk sürgün hayatı yaşadıklarını söyledi.

'DEVLET BİZİ BARIŞTIRSIN'
Babaanne Balk, "Katilin ailesi olmak her gün ölmek gibi. Torunumu assınlar, belki o ailenin bize olan nefreti diner. Hatta acıları dinecekse gelip beni öldürsünler ama diğerlerinin bir suçu yok. Verseler Aykut'u kendi ellerimizle öldürürüz. Devletimiz bize sahip çıksın, o aile ile bizi barıştırsınlar. Yalvarıyorum Mert'in ailesine. Gelip görsünler halimizi bir göz odada üst üste yatıyoruz" dedi. 4 çocuğuyla perişan olduklarını söyleyen yenge Fatma Balk ise "Bir çocuğumu onlara vermeye razıyım, yeter ki ailemizin peşini bıraksınlar. Yalvarırım birileri çıkıp, o aileye günahımızın olmadığını anlatsın" diye konuştu.