Sır perdesi

ASELSAN mühendisleri art arda öldü. Süper beyinlerden geriye cevapsız sorular kaldı. Kurbanlardan Hüseyin Başbilen'in babası ise gözleri gelinine çevirdi: Oğlumun eşi cinayeti biliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2014 Güncelleme 16 Haziran 2014, 04:27
Sır perdesi

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda kendi savunma sistemlerini yapan Türkiye, bu alanda çalışan süper beyinlerinin şüpheli ölümüyle sarsıldı. Kayıplar, ASELSAN'da çalışan makine mühendisi Hüseyin Başbilen ile başladı. Başbilen, 7 Ağustos 2006'da aracının içinde boğazı ve sol bileği kesilmiş halde bulundu. 17 Ocak 2007'de ise Halim Ünal, 1 hafta sonra da Evrim Yançeken'in ölüm haberi geldi. Başbilen'in ölümü, kayıtlara "intihar" olarak geçti. Aradan geçen 8 yılın ardından gözler Başbilen'in 2 aylık eşi Gülen Seda'ya çevrildi. aHaber'de yayınlanan "YazBoz"a konuşan mühendisin babası Vehbi Başbilen, oğlunun cinayete kurban gittiğini iddia etti. Acılı baba, "Gelinim her şeyi biliyor" dedi ve şöyle devam etti:

'BİZDEN KAÇTILAR'
"Oğlum, Milli Tank Projesi'nin sunumunu yapacağı gün öldürüldü. Gelinim konuşmaktan kaçındı. Sadece eşinin psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Birgün gelinimi oğlumun arkadaşlarıyla otururken gördüm. 'Kocamı kaçırdılar' dedi. Sonra pişman olup 'Ben ne söyledim' diyerek ağzını kapattı. Ben üzerine gidince, apar topar İstanbul'a taşındı. Kendisini aradığımda ise 'Beni asla arama. Sizi tanımıyoruz' dedi. Bana göre gelinim her şeyi biliyor ama söylemiyor."

MEVLÜT YÜKSEL