FIFA'da rüşvet şoku!

İngilizler, Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için FIFA yetkililerine 5 milyon dolara varan ödemeler yaptığını iddia etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2014 Güncelleme 02 Haziran 2014, 03:22
FIFA’da rüşvet şoku!

İÇİNDEKİLER

İngiliz Sunday Times gazetesi, Katar eski Futbol Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) eski Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam'la ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Gazeteye göre Hammam, Dünya Kupası'nın hangi ülkede yapılacağının belirleneceği oylama öncesinde oy hakkı olmayan FIFA yetklilileri aracılığıyla oy hakkı bulunan isimleri etkiledi. Bunun için 5 milyon doları, oy kullanacak FİFA yetkililerinin evine özel bir çanta ile gönderdi. Katar 2022 organizasyonu, bin Hammam'ın görevini kötüye kullanarak Katar adına lobi yaptığı iddialarını reddetmişti. FİFA'yı da kapsayan yolsuzluk iddialarının ardından 2022 Dünya Kupası oylamasının yenilenmesi yönündeki baskıların artacağı iddia edildi.

İNGİLİZLER'LE ARASI AÇILINCA
Ancak adını açıklamayan üst düzey bir FİFA yetkilisi, "Katar'ın yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımı düşünürsek, 2012'nin katar'ın elinden alınmasının söz konusu olmadığı ortaya çıkar" dedi. Ancak İngiliz medyasının, Katar'la hükümet olarak yaşanan kriz nedeniyle bu tarz haberlere imza attığı da iddialar arasında.