Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 02 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2014, 21:36
Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Faiz konusu Merkez Bankasının görevlerinden sadece bir tanesi. Biliyorsunuz AK Parti'nin kuruluşunda da hükümet beyannamesinde de ekonomik kurulumuzun ilk yaptığı çalışmalarda aldığı karara göre de Merkez Bankasımızın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeden bugüne kadar şaşmadık, bundan sonra da şaşmaya niyetimiz yok" dedi.



Arınç, çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemlerine ilişkin, "Gerek BDP'li siyasetçiler gerekse çözüm sürecine destek veren herkes gerekse bu konuda siyasi aktör olarak kendisini güçlü bulan herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesi konusunda çaba göstermesi gerekir. Bu da en çok gözleri İmralı'da veya kulakları Kandil'de olanlara düşer" dedi.



Hükümet Sözcüsü Arınç, çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemleriyle ilgili olarak, "Bu konuda gelinen aşamada ne düşünüyorsa Sayın Başbakanımız yarınki Grup konuşmasında ifade edeceklerdir. O zaman hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin bu konuda ne yapacağını zannediyorum açık bir şekilde kamuoyuna açıklamış, ifade etmiş olacaktır" diye konuştu.