Sözcü'den hala cevap yok!

Paralel örgütün tetikçi gazetesi Sözcü, patronu Burak Akbay'ın yaptığı vergi kaçakçılığını örtbas etmeye devam ediyor. Takvim'in sorularına hala cevap veremiyor

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2014, 15:51
Sözcü’den hala cevap yok!

İÇİNDEKİLER

Tetikçi gazete Sözcü, sahibi Burak Akbay'ın yüzbinlerce liralık vergi borcunu ödemediği için haczedilen lüks araç ve evlerini kullanmaya devam etmesini kamuoyuna taşıyan Takvim'e hala cevap veremedi. Takvim'in yaptığı haberleri görmezden gelerek tetikçilik yapmaya devam eden Sözcü, iddialara cevap veremeyerek kendi patronunun yaptığı vergi kaçakçılığını da onaylamış oldu.

HİÇBİR POLİS ÇEVİRMİYOR!
Burak Akbay'ın kullandığı 2011 model 34 EAB 55 plakalı Audi marka otomobil, kayıtlara göre 21.04.2014'te Marmara Kurumlar Vergi Dairesi tarafından haczedildi. Ruhsatında gri renkli gözüken bu aracı siyaha boyatan Akbay, trafikte polisleri atlatmayı başarıyor. Her sabah 09.45'te Ulus'taki evinden yola çıkan Akbay, gazete merkezine gidene kadar hiçbir polis tarafından çevrilmiyor.

SÖZDE BAĞIMSIZ GAZETE ÇIKARDI
'Halkın sesi' olmak vaadiyle 'Türkiye'nin bağımsız gazetesi' iddiasıyla kurduğu Sözcü gazetesinde ilk başlarda hükümeti eleştiriyordu. Ancak sonradan yayın politikasında saygısız bir üslup takındı. Ülkeyi yöneten siyasetçilere her gün hakaretler yağdıran Sözcü'nün sahibi herkesi 'hırsız-uğursuz' diye suçladı.

PENSİLVANYA DESTEKÇİSİ
10 yılda servetini katlayan iş adamına bunlar yetmedi. Küresel komplonun uzantıları ve Pensilvanya'nın güdümüne girdi. Ekibine de "Paralel yapıyı savunun" talimatını verdi. 17 Aralık süreciyle beraber ulusalcı çizgisinden çıkıp Gülen cemaatinin yanında yer aldı. Hükümete karşı Pensilvanya çatısı altında toplanan cephenin cemaat medyası ve Doğan medyası ile en önemli temsilcisi haline geldi.

CEMAATÇİLER ONU KORUYOR
TAKVİM, Burak Akbay ile eşi Zeynep ve annesi Mine Hanım'ın kullandıkları üç araca ödenmeyen vergi borçları yüzünden haciz konulduğunu yazdı. Buna rağmen, üçünün de o arabalarla her gün trafiğe çıktığını fotoğrafladı.

Kendine bakmadan herkese dürüstlük dersi vermeye kalkışan Sözcü'nün sahibi bu iddialar karşısında çaresizce sessizliğe gömüldü. TAKVİM'in belgeli haberine rağmen Akbay ailesinin hacizli araçları kullanmaya devam etmesi de dikkatler kaçmadı.

Özellikle 17 Aralık süreci boyunca ulusalcı çizgisinden ayrılıp Pensilvanya güdümlü haberler yapan Akbay'ın bu sayede paralel bir kalkana alınıp devlet içindeki cemaatçiler tarafından korunduğu iddia ediliyor.

İSRAİL'İN DE SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMIŞTI

Hükümet karşıtı yayınlarıyla bilinen Sözcü Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Burak Akbay ile gazeteci babası Halit Ertuğrul Akbay'ın Mavi Marmara baskınından ötürü Türkiye-İsrail ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ile gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı.


İşte TAKVİM'in Sözcü'nün patronunun gerçek yüzünü çıkardığı o haberleri