Sanem yasası!

Soma'nın mucizelerinden biri Salih Erkan'dı... Kızının hayalini yerine getirmek için hayatta kaldı. Sanem'in ise babası için planı hazırdı: Onu bir daha madene göndermem

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2014 Güncelleme 23 Mayıs 2014, 01:47
Sanem yasası!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Soma'ya ağladı. Maden şehitlerinin acısı yürekleri dağladı. Faciadan kurtulanlar ise matemi az da olsa azalttı! İşte o mucizelerden biri madenci Salih Erkan'dı. İki çocuk babası Salih Erkan, tam 7 saat boyunca göçük altında kaldı. Oksijeni bitip ölüme yaklaşırken hep kızını hatırladı. Çünkü biricik kızı Sanem'e çerez ve gazoz sözü vardı. Göçük altında kalan Erkan'ın aklında hep bu söz vardı. Ve evlatlarının hayaliyle nefes alan Erkan, tam 7 saat sonra madenden sağ çıkartıldı. TAKVİM de işte bu "ibretlik" hikayenin kahramanlarına ulaştı.

'ŞİKAYET EDENLER KOVULDU'
Sanem, küçük yüreğindeki büyük fırtınaları ve hayallerini anlattı. Babasını bir daha asla madene göndermeyeceğini açıkladı. Sonra da şöyle haykırdı: "Babam benim hem şeyim. Onu asla bırakamam. Babamı oraya yollayamam. Artık madende çalışmasın." 10 yaşındaki Emin de kardeşine destek verdi: "Babasız kalmak istemiyorum. Okuyup, aileme bakacağım." Bu arada Salih Erkan ölüm madenindeki korkunç gerçekleri dile getirdi: "Dinamit patlatıp tozu gitmeden insanları madene soktular. Birçok kez şikayet etmek istedim. Ama şikayet edenler işten kovuldu."