Aydın Doğan'ın yalan Hürriyet'i

Gezi ve 17 Aralık'ta halkı, hükümete karşı kışkırtmak için birçok provokatif habere imza atan Hürriyet Gazetesi, Soma'da da aynısını yaptı. Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, markette 'Başbakan Erdoğan, yumruk attı' yalanını yazdı. Ancak marketin müdürü, 'Başbakan ne tokat ne de yumruk attı. Hepsi yalan' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2014 Güncelleme 17 Mayıs 2014, 02:08
Aydın Doğan’ın yalan Hürriyet’i

İÇİNDEKİLER

İsrail'le aynı günlerde kurulan ve manifestosunda 'İsrail'in çıkarlarını korumak' maddesi bulunan Hürriyet Gazetesi, üzerine düşeni yine yaptı. Gezi eylemleri, 17 Aralık darbe girişiminde de halkı sokağa çağıran Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, 30 mart'ta amacına ulaşamayınca Soma'da yaşanan faciaya 'Ölü seviciler' gibi sarıldı. Faciadan hemen sonra halkı hükümete karşı kışkırtmak için her türlü provokatif habere imza atan Hürriyet Gazetesi, dün de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Taner Kurucan isimli vatandaşa tokat attığı ve markete sığındığını iddia eden sosyal medyaki görüntüleri birinci sayfasına taşıdı. Ancak, gerek hükümet, gerekse olayın tanıkları bu iddiaların tamamını yalanladı ama Hürriyet görmedi. Erdoğan'ın sığınmak için girdiği iddia edilen Yeşil Portakal Marketler zincirinin Soma'daki iki şubesinden birinin işletme müdürü olan ve soyadının kullanılmasını istemeyen Kerim Bey, "Biz o gün kapının önündeydik. Başkabanın gelişini izledik. Başbakan, kendisine yol gösteren kalabalığı takip ediyordu. Markete sığınmak için gelmedi. Erdoğan'ın tokat ya da yumruk attığını görmedik. Başbakan gelmeden önce manav reyonunun bulunduğu kısımda market arabalarının önünde mavi gömlekli birini beklerken gördüm. Daha sonradan o mavi gömlekli kişinin başbakanın el kaldırdığı iddia edilen kişi olduğunu öğrendim" dedi.

VATANDAŞLAR DA YALANLADI
Olayın en yakın görgü tanığı AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, aslında neler yaşandığı TAKVİM'e anlattı. Özdağ "Bir gösterici Başbakanımızın kolundan tutmak istedi. Korumalar adamı itti" dedi. İddia edilen olayın yaşandığı sırada çevrede bulunan vatandaşlar böyle bir görüntüye tanık olmadıklarını söyledi.

ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF
Erdoğan'ın sosyal medyada yayınlanan markete sığındığına ilişkin fotoğrafın da 2011 yılında çekildiği ve ödül aldığı ortaya çıktı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Başbakan Erdoğan'ın, bir markette telefon görüşmesi yaparken görüldüğü fotoğraf, 20 Şubat 2011'de AA foto muhabiri Kayhan Özer tarafından çekildi" denildi. Özer, İstanbul'daki programları sırasında bir markete uğrayan ve bu sırada telefon görüşmesi yapan Başbakan Erdoğan'ı fotoğraflamıştı.