Selfistanbul

Mega kent, mega kabusa uyandı. Kaza sonucu trafik durdu. İstanbullular, Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçmek zorunda kaldı. Onlarca vatandaş, selfie fotoğraf çekip çileyi fırsata çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2014 Güncelleme 13 Mayıs 2014, 00:57
Selfistanbul

İÇİNDEKİLER

Boğaziçi Köprüsü'nde trafik kilitlendi, vatandaşlar ise "Tabana kuvvet" dedi. İstanbul Mecidiyeköy'de bir servis minibüsü, dün sabah metrobüs bariyerlerine çarptı. Maddi hasarlı kaza nedeniyle mega kentte hayat durdu. Hasarlı aracın kaldırılması uzun zaman alınca, köprü trafiği felç oldu.

YOĞUNLUK NEDENİYLE KÖPRÜ SALLANDI
Metrobüs ve toplu ulaşım seferleri aksadı. İşe gitmek isteyen vatandaşlar trafikte mahsur kaldı. Asya'dan Avrupa yakasına geçmek isteyen yüzlerce yolcu, Boğaziçi Köprüsü'nde metrobüslerden indi ve köprüyü yürüyerek geçti. Hal böyle olunca Kasım 2013'te düzenlenen Avrasya Maratonu'nun ardından Boğaziçi Köprüsü ilk kez yayalara açıldı. Hem araç hem de yaya trafiği nedeniyle köprü sallandı. Sallantı nedeniyle bazı insanlar paniğe kapıldı. Vatandaşlar, köprüyü yürüyerek geçmenin tadını çıkarmayı ise ihmal etmedi. Genç-yaşlı onlarca kişi, köprüde cep telefonlarıyla "selfie" çekip, fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinden paylaştı.

'TABANRAY' FOTO!
Kilitlenen trafikten faydalanan onlarca yolcu, köprüde hatıra fotoğrafı çekti. "Selfie" yapmak için fotoğraf çekenler ise ilginç görüntüler oluşturdu. Boğaziçi Köprüsü'nde trafik kilitlenince sürücüler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendirildi. Bu nedenle FSM Köprüsü'nde de trafik durma noktasına geldi. Öğleden sonra ise 2 köprüde de trafik normale döndü.

ÖĞRENCİLERE YARADI
Trafiğin kapanması, üniversitelileri sevindirdi. Trafik nedeniyle sınavlarının iptal edildiğini öğrenen öğrenciler, köprüde rahat rahat yürüdü! Bazıları yere oturup vakit geçirdi, bazıları ise eşsiz manzarayı fotoğrafladı. Çile çekenin de keyif çatanın da ortak yorumu ise "Unutulmaz bir gün" oldu.

Ceyda KARAASLAN