Mert yangını

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2014 Güncelleme 12 Mayıs 2014, 00:18
Mert yangını

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda artan taciz ve ölümler, çocuklarımızı koruyamadığımız gerçeğini gözler önüne serdi. Kars'ta 6 Nisan günü vahşice katledilen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın yürekleri dağlayan acısı hiç eksilmedi. O gün babasına ait işyerine yemek götüren minik Mert, bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde ölü olarak bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilen Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın cinayet zanlısı Aykut Balk, suçunu itiraf etmiş, tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Mert'in hunharca katledilmesinin ardından, sapık katil Balk'ın ailesi ve yakınları da güvenlik gerekçesiyle evlerini terk ederek, başka şehirlerde izlerini kaybettirdi. Ancak Mert'in yaşadıklarıyla sarsılan vatandaşlardan bazıları içlerindeki öfkeyi yenemedi. Bu öfke ile sapık katil Aykut Balk'ın ailesine ait Aydınlık Evler Mahallesi'ndeki evini ateşe verdi. Önceki akşam saat 19.30 sıralarında evde çıkan yangını gören mahalle sakinleri itfaiyeyi aradı. 2 itfaiye aracı kısa süre sonra olay yerine gelerek alevlere müdahale etti. Çok sayıda polis ekibinin de sevk edildiği olayda, itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yapılan incelemede evin üst katındaki 3 odanın kullanılamaz hale geldiği ve tüm eşyaların yandığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemezken; mahalle sakinleri, "Mert'in acısını unutmayanlar evi yakmış olabilir. Yaşadığımız acı kolay unutulur gibi değil. Ciğeri yanan evi yakarak bir yerde intikam almak istemiş olabilir" şeklinde konuştu.

YÜREKLER YANMIŞ ÇOK MU!
Sapık katil Aykut Balk'ın ailesinin yaşadığı evde çıkan yangına çok sayıda itfaiye eri müdahale etti. Kimsenin bulunmadığı dayalı döşeli evdeki eşyalar kısa sürede kül oldu. İtfaiye ekipleri uzun süren çalışmaların ardından yangını söndürdü.

İFADESİ KAN DONDURMUŞTU
6 Nisan günü Mert Aydın'ı hunharca katleden Aykut Balk, 'canavar hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 23 yaşındaki sapık katilin ifadesi kan dondurmuştu. Tecavüz ve cinayeti kırmızı renkli araçta gerçekleştiren Balk, ifadesinde, "Üzerindeki kıyafetleri çıkardım. İş bittikten sonra, 'Babama, amcalarıma yaptıklarını söyleyeceğim' dedi. Dışarıda bulduğum iple Mert'i boğarak öldürdüm. Kucağıma aldım, cesedini tabyanın içine attım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim" demişti.