Para milis

İç savaş Ukrayna'yı sardı. Kiev yanlıları ile Rusya taraftarları arasındaki çatışmalar hız kazandı. Rusya'nın ise bölgedeki milislere günlük 5 bin dolar ödediği ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2014 Güncelleme 05 Mayıs 2014, 01:28
Para milis

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'daki Kiev yanlılarıyla Rusya taraftarları arasındaki çatışmalar, zirve yaptı. Avrupa ve ABD'nin desteğini alan Ukrayna'nın yeni yönetimi, ülke genelinde kontrolü kaybetmeye başladı. Ukrayna'nın Donetsk, Clavyansk, Kramatorsk, Kosntatinovka, Drujkova ve Makeevka kentleri adeta savaş alanına döndü. Rusya yanlısı milisler dün Donetsk'teki Devlet Güvenlik İstihbarat Binası'nı işgal etti. Göstericiler kapı ve camlarını kırarak girdiği binada bulunan gizli evrakları ve Ukrayna bayrağını yaktı. Bu arada Rusya, bölgenin kontrolünü sağlamak amacıyla çatışmaların olduğu noktalara yüzleri maskeli milisler göndermeye başladı. Rus yönetiminin milislere günlük 150 dolar, onları komuta edenlere günlük bin dolar ve koordinasyonu sağlayanlara ise günlük 5 bin dolar ödediği belirtildi.

HAYAT DEVAM EDİYOR
Ukrayna'da çatışmaların en yoğun olduğu kent Donetsk'te hayat devam ediyor. Çatışmaların arasında kalanlar, yaşananları dehşetle izliyor.

ABD DEVREDE
Ukrayna'ya destek veren ABD'nin 6 bin askerini dün akşam saatlerinde Polonya'da bir üs'se indirdiği iddia edildi. ABD'li askerlerin, Kiev yanlılarıyla birlikte Donetsk'e operasyon hazırlığı yaptığı ileri sürüldü. Öte yandan Donetskliler, olası bir savaşa karşı müdahalede bulunmak için greve gitti.

'YOK ETME PLANI'
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Odessa'da düzenlediği basın toplantısında olayları "Rusya'nın Ukrayna'yı yok etmek amacıyla hazırladığı planın bir parçası" olarak nitelendirdi. Sayıları 3 bini bulan Rusya yanlıları da Odessa'daki bir karakolu kuşattı.