THY uçağında bomba alarmı

THY uçağında bomba alarmı verildi, şahıs gözaltına alındı

Giriş Tarihi 26 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2014, 19:07
THY uçağında bomba alarmı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Türk Hava Yolları uçağının kalkışı öncesinde ayağa kalkan Pakistan asıllı bir yolcu, üzerinde bomba olduğunu söyledi. Uçağı güvenli bir bölgeye park eden pilot, polis çağırdı.

Edinilen bilgiye göre Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Tiflis seferini yapan tarifeli uçağı, yolcularını aldıktan sonra kalkış için piste yöneldi. Uçak kalkışa hazırlandığı sırada ayağa kalkan Pakistan asıllı bir yolcu, saatinde bomba olduğunu söyledi. Bunu üzerine pilot, kalkıştan vazgeçerek uçağa polis çağırdı. Uçakta bomba araması yapılması bekleniyor.

THY'nin 124 yolcu ile İstanbul-Tiflis seferini yapacak uçağında kalkıştan önce bomba ihbarı yapıldı. İddiaya göre, Pakistan asıllı bir yolcu ayağa kalkarak saatini gösterdi. Şahsın, yolculara dönerek, "Elimde bomba var, patlatacağım." dediği ileri sürüldü. Kabin ekiplerinin durumu pilota bildirmesi üzerine uçağa polis çağrıldı. Polis uçağa girerek şahsı gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Güvenli alana çekilen uçaktan yolcular indirildi. Yolcuların başka bir uçakla Tiflis'e gönderileceği belirtildi.