Başbakan'dan önemli mesajlar

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinden önce sesi kısıldığı için gelemediği Konya'da teşekkür ziyaretinde bulunuyor. Başbakan, toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2014, 16:19
Başbakan’dan önemli mesajlar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satrı başları:

Bütün alimleri rahmetle yad ediyorum.

Konya, büyükşehirlerde rekor seviyeye ulaştığımız, diğer şehirlerde ise Rize'den sonra ikinci şehir oldu. Konya kendisine yaraşanı yaptı.

Konya'dan demokrasi destanı yazdınız. 30 Mart'ta gerçek milli irade destanını mühürlerinizle yazdınız.

Birileri laf üretir, biz icraat üretiriz.

Sandıkta istediklerini alamayacaklarını anlayan çevreler hukuk dışı yollara tevessül etti. Hükümetimize, partimize çok ağır saldırılar yaptılar. Birliğimize, ülkemize bile saldırdılar.

Milli iradeyi durdurmak istediler ama siz bu oyunu gördünüz. Gezi olaylarıyla başlayan sürecin 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle devam ettiğini gördünüz.

Gezi olayları Türkiye'de milli iradeye darbe girişiminin ilk adımıydı. Bu darbe girişimi 17 ve 25 Aralık'ta nihayete erdirilmek istendi. Bir kısım yargı ve emniyet içindeki odaklarla birlikte Türkiye içindeki ve dışındaki çevreler hükümeti devirmek, yerine kendi istedikleri gibi bir hükümet kurmak istediler.

Milli birlik ve kardeşlik projesinden, kardeşliğimizden, Türkiye'nin küresel projeler üretmesinden rahatsız oldular. Mısır'da, Ukrayna'dea oynadıkları oyunu Türkiye'de de oynamak istediler.

Bazı muhalefet partileri bu darbe girişiminde maşa oldular. CHP ve MHP'nin içinde girilen kirli ittifak yüksek sesle konuşuluyor. Hem kirli ittifakın içine girdiler hem de seçimi kaybettiler.

Seçimden önce, 30 Mart'ta AK Parti sandıktan birinci parti çıkmazsa bu görevi bırakacağım dedim. Kılıçdaroğlu, Bahçeli sen bırakacak mısın dedim.

İçinde bulundukları darbe girişiminin hesabını millet sandıkta sordu. Umuyorum ki, partilerinin içinde de sorulacak.

Pensilvanya'daki zat, eğer samimiysen, dürüstsen, yasal sıkıntın yoksa... İnzivaya çekildim diyor, inzivaya çekilmek için Konya'dan, Erzurum'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan güzel yer var mı? Çık, Türkiye'ye gel. Oradan tezgah kurma. Unutma, tezgahların üstünde bir tezgah vardır. O tezgah, bir gün seni de vuracaktır. Bunun da hesabı sorulacaktır.

Ne olursan ol, yine gel diyen Mevlana var burada. Konya'ya, Türkiye'ye sırtını dönenin ilimle işi olmaz.

Bu örgütten hesabı soracağız, sormaya başladık. Bu örgütün yargı içindeki, emniyet içindeki diğer çevrelerdeki, devletin içindeki uzantılarını tarafından belli bir direnç gösteriliyor. Ama biz o direnci de kıracağız. Hiç endişe etmeyin. Devlet içinde devlete, paralel devlet müsade etmeyeceğiz.

Tabandaki samimi kardeşimin ekmeğine himmet adıyla göz koydular. Bunların okullarına, dershanelerine çığ gibi bir tepki var. Alın bunların dershanelerinden çocuklarınızı. Bunların gazetelerine, televizyonlarına, yalan ve iftira üreten medyalarına tepkilerinizi gösterin.

Dinlemelerin, montajın, dublajın, her kesime yaptıkları şantajın hesabını verecekler.

Sonuna kadar demokrasiyi, milli iradeyi, sandığı savunacağız.

"O nerde doğrudur" ifadesi Pensilvanya'daki zat için söylenirse itikadi sorundur. Kimmiş o. Temiz, samimi kardeşlerim oyuna gelmeyin.

10 Ağustos'ta cumhurbaşkalığı seçimi olacak, partimizin adayı olacak elbette. Birinci turda adayımız cumhurbaşkanı olsun istiyoruz.