Gülen Cemaati sapıttı!

A Haber'de Banu El'in sunduğu 'Aklın Yolu'nda cemaatlerin siyasetle ilişkisi ve siyasallaşan cemaat sorunu ele alındı.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2014, 19:30
Gülen Cemaati sapıttı!

İÇİNDEKİLER

Yazar Metin Karabaşoğlu ve Latif Erdoğan ile İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara'nın konuk olduğu programda Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebesi merhum Mustafa Sungur'un oğlu Ahmet Sungur'un A Haber'e özel açıklamalarının yer aldığı röportaja da yer verildi.

"BABAM ONLAR YÜZÜNDE FELÇ GEÇİRDİ"

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebesi merhum Mustafa Sungur'un oğlu Ahmer Sungur, A Haber ekranlarında önemli bir iddiada bulunarak "Babam Risale-i Nur'un sadeleştirildiğini duyunca felç geçirdi" dedi.

"Cemaatler siyaseti ele geçiremez. Cemaate bu işin büyük zararı var." diyen Sungur, "Gülen cemaati esas vazifesinden saptı. İnşallah huzura kavuşur Türkiye. Cemaatlerin çok zararı oldu bu işte. Böyle bir şeye girmemeleri lazımdı.



Babam Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi adı altında yapılan tahrifata çok üzüldü. Bu yüzden şekeri çok yükseldi. İnmiyordu bir türlü. Bu yolda çok çalıştığı için ben bu yüzden diyorum ki felç oldu. Çok sinirlendi. İyi olarak bildiği bir insanın böyle yapmasına çok şaşırdı. Neden böyle yapıyorlar? Bir türlü aklım ermiyor. Hayret!" dedi.

"PARALEL YAPI MESİHLİK İDDİASINDA"

Programda A Haber'e özel röportaj yapan Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın ilginç tespitleri gündem oluşturdu:

"Modern cemaatler ne yapıyor? Boşver sen kalbi, gönlü gel biz seni avukat, savcı yapalım, gel biz seni şurada okutalım diyor. Bu ne ağabey? Kariyer Planlama Merkezi'nde miyiz? Yoksa gerçekten insanın kalbine hitap eden arınma alanlarında mıyız?

Hep diyorlar ki siz bunlara android diyorsunuz ama ne androidliklerini gördünüz? Modern dinlerin, cemaatlerin yapısına baktığımızda siyanür içerek kendi hayatını sonlandıranlar mı dersiniz, toplu intihar edenler mi dersiniz bütün bunlar yeni nesil Mesihlik ve mehdiyet iddia eden dinlerden kaynaklanan ölümler.



ABD'yi, Pensilvanya'yı yeniden keşfetmenin alemi yok! Adına paralel yaptığımız yapı iddia etmiyor olsa bile Mehdiyet ve Mesihlik barındıran bir yapıdır.

Bağlılarını ne kadar android hale getirirse, ne kadar robotlaştırırsa o kadar ayakta kalan bir yapıdır. Dikkat edin, siz ve ben onlar açısından insan değiliz, böceğiz. Çünkü hakikatin yegane sahibi onlardır. Hakikati, gerçekleri, doğruları onlar bilir. Bize sürekli söyledikleri şey: Ama senin bilmediğin şeyler var cümlesidir."



"PINAR KÜR SAÇMALADI"

A Haber'de Banu El moderatörlüğünde yayınlanan "Aklın Yolu'nda dün akşam "Başörtüsü gericiliktir" diyen Yazar Pınar Kür'ün skandal açıklamaları da tartışıldı. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Gazeteci-Yazar Latif Erdoğan ve Araştırmacı-Yazar Metin Karabaşoğlu'nun söz aldığı programda Erdoğan, Kür'ün sözlerine sert tepki gösterdi.



YSK'DA PARALEL YAPI VAR!

A Haber'de ekranlarında yayınlanan Aklın Yolu'nda konuşan Gazeteci-Yazar Latif Erdoğan, "YSK'da paralel yapılanma" iddiasına değinerek "Bunlar Paralel yapının son çırpınışlarıdır" açıklamasını yaptı.