Kimyasal silah!

Gülseren Dinlemez'in eşi, tıkanan lavaboya önce toz ardından da sıvı açıcı döktü. Etrafı duman kapladı. Sıçrayan kimyasal maddeler ise genç kadının vücudunu yaktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2014 Güncelleme 23 Nisan 2014, 00:00
Kimyasal silah!

İÇİNDEKİLER

Bolu'da lavabo açıcı faciaya neden oldu. 25 Şubat'ta nevresim satışı yapan Selahattin Dinlemez'e (45) ait iş yerinin lavabosu tıkandı. Dinlemez, lavaboyu açmak için temizlik ürünleri satan bir iş yerinden toz ve sıvı olmak üzere iki ayrı lavabo açıcı satın aldı. Satıcı, "Toz açıcı işe yaramazsa sıvıyı kullan" dedi. Selahattin Dinlemez ise iş yerine dönerek kendisine söyleneni yaptı. Toz olan ürünün lavaboyu açmaması üzerine sıvı lavabo açıcıyı dökmesiyle birlikte ortalığı duman kapladı. Sıçrayan kimyasal maddeler ise lavabonun kenarındaki masada oturan Gülseren Dinlemez'in (43) üzerine sıçradı. Genç kadının vücudunda yanıklar oluşurken, iş yerindeki nevresimler ve yer döşemesinde delikler oluştu. Yaşanan olayın ardından 1 ay hastanede yatan Dinlemez'in boynunda, kolunda ve omuzunda oluşan yanıklar tedavi edildi. Talihsiz kadının bacağından alınan doku parçaları, ameliyatla yanan bölgelerine dikildi.

'GÖZE GELMEMESİ MUCİZE'
Olayın ardından ruhsal çöküntü yaşayan talihsiz kadın, "Psikolojik tedavi görüyorum ve şu an ruhsal çöküntü içindeyim. Gözüme gelmemesi bir mucize, buna şükrediyorum. Kolumda, boynumda, omzumda his kaybı var. Bir kadın olarak denize gitmeye kalksam, soyunup denize giremem. Kısa kollu bir kıyafet giyemiyorum. Görenler 'Ne oldu' diye soruyor, bu da beni olumsuz etkiliyor" dedi.