Çılgın Türk

Facebook'ta 10 adet güvenlik açığı bulan liseli Gökay Gündoğan, 12 bin dolar ödül aldı. Twitter'ın teşekkür listesine de ismini yazdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2014 Güncelleme 23 Nisan 2014, 00:04
Çılgın Türk

İÇİNDEKİLER

Ankara Sincan ilçesinde lise öğrencisi Gökay Gündoğan (19), 10 kez sosyal paylaşım sitesi Facebook'un güvenlik açığını buldu. 12 bin dolar ödül aldı. Program yazılımları ile ilgili araştırma yapan Gündoğan, ''Facebook'un güvenlik açıklarını oluşturabileceğiniz bir bölüm oluşturmuşlar. Ben oraya geldim. Güvenlik açığını onlara raporladım. Daha sonra açığı onayladılar ve bana 3 bin dolar verdiler. Bulduğun güvenlik açığı da şuydu; istediğim kişinin gönderisini silebiliyordum" dedi.

AÇIKLAR KAPATILDI

Bir süre sonra başka bir güvenlik açığı bulduğunu belirten Gökay Gündoğan, "Bu güvenlik açığında da istediğim kişinin ortak arkadaşı olmadan, istediğim kişinin gönderisine yorum yapabiliyordum. Bunu da rapor ettim ve bundan da 4 bin 500 dolar ödül aldım. Daha sonra bir gönderi açığı daha buldum. Bunda da var olan gönderileri gizliyordum ve bütün gönderileri kendi gönderilerim yapıyordum. Bundan bin 500 dolar ödül aldım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLARI EKLEDİ

Gündoğan, bulduğu iki güvenlik açığını da şöyle anlattı: "Grupta bir gönderi paylaşıldığı zaman, ben gönderiye fotoğraf ekleyebiliyordum. Böyle bir güvenlik açığı bulmuştum. Bundan ve sonraki tespit ettiğim mantıksal bir açıkla 2 bin dolar ödül aldım.'' Twitter'da da güvenlik açığı bulduğunu belirten Gündoğan, "İstediğim kişinin bilgilerini alabildim. Böylece bu açık da tespit edildi. Twitter teşekkür listesine adımı ekledi'' dedi.

İŞTE FACEBOOK'UN AÇIKLARI

Liseli Gökay Gündoğan, istediği kişinin gönderisini rahatlıkla silmeyi başardı.
Ortak arkadaşı olmadığı halde o kişinin gönderisine yorumlar yapabildi.
Var olan gönderileri gizlemeyi başardı. Bunları kendisi gönderiyormuş gibi yaptı.
Grupta bir gönderi paylaşıldığı zaman o gönderiye fotoğraf ekledi.
Twıtter'da ise istediği kişinin bilgilerini rahatlıkla alabildi.

GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Küçük yaştan beri program yazılımları üzerine çalışan Gökay Gündoğan, Facebook ve Twitter yöneticilerini kendisine hayran bıraktı. Bu iki sosyal medyada bulduğu yazılım açıklarıyla dolar ödülleriyle cebini doldurdu.