Acayip

9 yaşındaki Yunus, 23 Nisan'da şiir okumanın heyecanını yaşıyordu. Evinin damında oynarken çamaşır ipine asıldı. Çocuk Bayramı'nı göremeden hayata gözlerini yumdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2014 Güncelleme 23 Nisan 2014, 00:00
Acayip

İÇİNDEKİLER

Konya'da çamaşır ipine asılı halde bulunan Yunus, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı göremedi. Korkunç olay, önceki akşam Meram ilçesinde tek katlı müstakil evde meydana geldi. Yunus Sapmaz (9), binaya dayalı duran merdivenle evinin damına çıktı. 5 çocuk babası Hüseyin Sapmaz ise oğlu Yunus'un eve dönmemesi üzerine telaşlandı. Çevrede yaptığı aramada oğlunu bulamayan Sapmaz, merdivenden terasa çıktığında korkunç manzarayla karşılaştı.

MERDİVENİ TAMİR ETMİŞLER
Oğlunu çamaşır ipinde asılı bulan baba, hemen çocuğunu ipten kurtardı. Ardından hastaneye gitmek üzere yola çıktı. Yunus, yolda çağrılan ambulansa alındıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Ancak küçük çocuk kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis dizlerinden yaralandığı belirlenen Yunus'un iple oynadığı sırada asılı kaldığı şüphesi üzerinde durdu.

Yunus Sapmaz'ın daha önce de oynamak için sık sık terasa çıktığı öğrenildi. Terasa çıkmak için kullanılan tahta merdivenin birkaç basamağının 2 gün önce kırıldığı ve aile tarafından tamir edildiği belirtildi.