Gülen örgütünün son kumpası

Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında Gülen örgütünün emniyet içindeki oyunları ortaya çıkarıldı.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2014, 14:15
Gülen örgütünün son kumpası

İÇİNDEKİLER

A Haber ekranlarında Sevilay Yükselir'in moderatörlüğünde yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında Gülen örgütünün Emniyet içindeki kademelerinde önemli görevlerde yer alan amirlerle ilgili bomba belgeler yayınlandı. AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Avukat Fidel Okan ve Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'in konuk olduğu programda gündemi sarsacak açıklamalar yapıldı.

Şimşek, Zeki Güven için Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın bizzat Muammer Güler'i aradığını, Güven'in tayin işini durdurmalarını istediğini söyledi.

Zeki Güven'in, Emniyet Genel Müdürü'nün talimatıyla Milliyet yazarı Tolga Şardan'ı illegal bir şekilde dinlettiğini de belirten Abdurrahman Şimşek, skandal ortaya çıkınca, Şırnak'a giden müfettişlerin ilginç bir şekilde Ankara'ya geri döndüğünü sözlerine ekledi.

Şimşek konuyla ilgili şöyle konuştu:

ZEKİ GÜVEN CEMAAT'İN ALTIN ÇOCUKLARINDAN BİRİDİR

Zeki Güven kimdir? Eski Ankara İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı'ydı. Bu olaylardan sonra Şırnak'a tayini çıktı. Cemaat'in altın çocuklarından birisi.

HİDAYET KARACA MUAMMER GÜLER'İ ÜÇ KERE ARADI

Zeki Güven için Hidayet Karaca Muammer Güler'i bizzat arıyor. Üç kere. Diyor ki, "Muharrem Durmaz ve Zeki Güven bizim için çok önemlidir. " Bunlar devletin kayıtlarında vardır. Boş söylemiyorum.

Hatta Bakan'ın oğluna, Barış Güler'e "babana söyle, bu emniyet müdürleri bizim için çok önemli, lütfen tayin işini durdurun. Ankara'dan Şırnak'a gitmesinler" diyorlar.

Peki Zeki Güven'e mülkiye müfettişleri niye bu kadar kıyak yapıyor, hiç düşündünüz mü? Zeki Güven, normal SMS'le Emniyet Genel Müdürü'nün özel cep telefonuna bir mesaj atıyor. Diyor ki, "bana yolladığın müfettişleri geri çek."

MİLLİYET YAZARI TOLGA ŞARDAN'I DİNLETİYORLAR

Emniyet Genel Müdürü, o dönem Milliyet muhabiri, şimdi Milliyet yazarı Tolga Şardan'ı dinletiyor. Diyor ki "bu adam benim aleyhimde ileri geri konuşuyor, bu adamı bir dinleyin". Zeki Güven de bunu illegal bir şekilde dinliyor. Ve bununla ilgili çalışmalar yapıp Eminiyet Genel Müdürü'ne veriyor.

Ankara'da bir soruşturma yapılıyor. Imei numaralarından illegal şekilde kimler dinlenmiş diye. Bakıyorlar Tolga Şardan'ı illegal bir şekilde dinlemişler. Müfettişler Şırnak'a gidiyorlar. Zeki Güven'e diyorlar ki "gazeteci Tolga Şardan'ı niçin usulsüz dinlediniz?"

Bunun üzerine Zeki Güven, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'a "Tolga Şardan'ı dinle diye siz söylemediniz mi bana" diyor. Bir süre sonra iki polis başmüfettişi de Ankara'ya geri çekiliyor.

ADAMDAKİ CÜRETE BAKAR MISINIZ?

Adamdaki cürete bakar mısınız? Şırnak'taki il emniyet müdür yardımcısı, Türkiye'nin Emniyet Genel Müdürü'ne diyor ki SMS'le "siz bana talimat vermediniz mi?" Bakın Emniyet Genel Müdürü Cemaatçi değil, paralelci değil. Ama demek ki bir takım bilgileri bunlar elde etmişler ki, bu kadar rahatlıkla SMS'le atıyor. Niye atıyor, kayıtlara geçsin diye.

Zeki Güven çok uyanık bir adam. Halen de görevde. Emniyet Genel Müdürü, kendisini bu kadar tehdit eden bir il emniyet müdür yardımcısına ne yaptı?

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar bizim haber bağlantılarımızı araştıracağına, önce illegal dinlemelerin takipçisi olması gerekirken gazetecileri dinletiyor. Eleştiriye tahammülleri yok.

BENİ RESMEN TEHDİT ETTİ!

Şimdiki daire başkanı resmen beni tehdit etti. "Abdurrahman senin haber kaynağın kim, o haber kaynağını bulacağım, buraya geliyorsun, yüz yüze konuşacağız" diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sen kimi tehdit ediyorsun?