İşte Gülen örgütünün son kumpası

Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında Gülen örgütünün emniyet içindeki oyunları ortaya çıkarıldı.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2014, 01:53
İşte Gülen örgütünün son kumpası

İÇİNDEKİLER

A Haber ekranlarında Sevilay Yükselir'in moderatörlüğünde yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında Gülen örgütünün Emniyet içindeki kademelerinde önemli görevlerde yer alan amirlerle ilgili bomba belgeler yayınlandı. AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Avukat Fidel Okan ve Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'in konuk olduğu programda gündemi sarsacak açıklamalar yapıldı.

MEHMET KILIÇLAR'IN ACİLEN GÖREVDEN ALINMASI GEREKİYOR
Emniyet'te beni haber kaynağım ile tehdit ediyorlar diyen Abdurrahman Şimşek, Sevilay Yükselir, "Fidel Okan ve benim telefon görüşmelerimiz araştırılıyor. Emniyet'te bana haber kaynağım ile tehdit ediliyor. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın acilen görevden alınması gerekiyor" dedi.

BU BİR HUKUK SKANDALIDIR
Hürriyet gazetesinden Ömer Zeren'le ilgili ben yapmadım paralel yaptı başlığıyla bir haber yayınlandığını hatırlatan Fidel Okan, "Daha sonra bu haberin kimlerin yaptırdığı ortaya çıktı ve bunu üzerine Bakanlığa gittiler. Daha sonra tanıklar flash diske ifadelerini yükledi ve bizim ifade vermemize gerek yok dedi. Bu bir skandaldır. Bu bir hukuk skandalıdır. Bir tanık gidip mahkemede alın bunu yükleyin diyemez."



DEVLET İÇERİSİNDE BU YAPILANMA HALA DURUYOR

Okan, "Bütün bunlardan sonra Ankara Valiliği bu belgelere dayanarak paralel yapının olmadığına ilişkin izin vermiyor. Bunlar Mart ayında verilen kararlar. İnsanların şunu anlaması lazım devlet kendi içerisindeki yapıyla mücadele ediyor. Hakim savcılar devletin içerisindeki diğer kademelerde bulunlarla mücadele veriliyor. Bu 6 polis memurunu delil karartmaz diye bırakıyorlar. Devleti içerisindeki bu yapılnma hala duruyor. Şu anda Emniyet Genel Müdürünün acilen görevden alınmalı ve onun gibi bir çok Emniyet Müdürü var" diye vurguladı



ZEKİ GÜVEN'E NEDEN BU KADAR KIYAK GEÇİLİYOR
Şimşek, "Zeki Güven Eski Ankara Emniyet Şube Müdürü başkanıydı. Zeki Güven için Hidayet Karaca Muammer Güler'i 3 defa arıyor. Bunlar bizim için çok önemlidir tayin işini acilen durdururun. Peki bu Zeki Güven'e neden bu kadar kıyak yapılıyor"dedi.

Zeki Güven sağlam bir kaynağına sms'le bir mesaj atıyor diye Şimşek, Mehmet Kılıçlara'a senin bana yolladığn müfettişleri geri çek diyor. Tolga Şardan'ı dinletiyor. Zeki Güven de bunu illegal şekilde dinliyor. Müfettişler gidince bakıyorlar. Gazeteci Tolga Şardan usulsüz şekilde dinlenmiş . Sonra Zeki Güven'e diyorlar ki niye usulsüz dinlediniz. Bana efendim sizin talimatınızda biz Tolga Şardan'ı dinledik diyor. İşte Zeki Güven böyle illegal şekilde gazetecileri dinletiyor."



BENİ TEHDİT EDİYORLAR
Şu anda bir Emniye Müdür tarafından tehdit edildiğini söyleyen Şimşek, "Senin haber kaynağın kim diye beni tehdit ediyorlar dedi.

Programın videosu hazırlanıyor...