Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı...

Giriş Tarihi 21 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2014, 20:28
Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sistemine ilişkin, "Teşkilatımız, daraltılmış ve dar bölge sistemlerini görüşüyor" dedi.

TAKSİM GÖSTERİ ALANI DEĞİLDİR
- Taksim, bir gösteri alanı değildir. Toplulukların, büyük toplulukların orada sabahtan akşama gösteri yapmasına kesinlikle izin verilmeyecek, ne olursa olsun emniyet kuvvetleri duruma müdahale edecektir. Yasa dışı bir eylem olduğu için bunu tertipleyenler, kanuni bir soruşturmaya maruz kalacaklardır

YALOVA SEÇİMLERİNİN İPTALİ
Başbakan Yardımcısı Arınç, Yalova'da seçimlerin iptaline ilişkin, "Bu, normal prosedürdür. Şüphesiz bu seçimlere AK Parti çok güçlü şekilde hazırlanacak ve katılacak, iptal edilen bu seçimlerde belediye başkanlıklarını kazanabilmek için bütün gücüyle gayret edecektir" dedi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDEKİ İDDİALAR
Arınç, Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç hakkındaki iddialara ilişkin, "Sayın rektörün bu haksız suçlamalar karşısındaki vakur duruşuna katılıyorum ama bütün bu iddiaların da önce YÖK'te, gerekiyorsa savcılıklarda süratle araştırılmasını ve yasaya aykırı işlemler yapılmışsa Sayın Rektör ya da mahiyetindeki rektör yardımcıları veya bir başkası, bu yapıyla ilgili kanunlarımıza aykırı bir fiil işlemişse mutlaka en ağır cezalara da çarptırılmalıdır" dedi.