Melekler ve Şeytanlar

"Şam Şeytanı" Esad'a karşı savaşmak için Suriye'ye giden Bosnalı 2 genç kız, dünya gündeminin ilk sırasına çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2014 Güncelleme 20 Nisan 2014, 01:33
Melekler ve Şeytanlar

İÇİNDEKİLER

Masumların üzerine kimyasal bombalar, misket bombaları yağdıran Beşar Esad'ın ordusu, sadece Şam'da güçlü... Milyonlarca kişinin terk ettiği Suriye'ye, Özgür Suriye Ordusu'ndan savaşmak için gelenlerin sayısının her geçen gün arttığı ortaya çıktı. Buna son örnek, Avusturya'da yaşayan Bosnalı 2 ailenin 2 kızı oldu. Viyana'daki ailelerine "Suriye'ye gidiyoruz. Cennette buluşuruz" diye bir veda mektubu yazarak Suriye'ye Semra ile Sabine adlı iki kızın, silahlı fotoğrafları dünyü medyasının ilk gündemi oldu.

TWİTTER'DE BİRBİRİNE GİRDİLER
15 ve 16 yaşındaki Bosnalı arkadaşlar, internette, "Ölümden korkmuyoruz. Biz gururumuzla yaşıyoruz. Gerekirse savaşta ölmeye hazırız" diye yazdı. Sosyal medyada da dün iki genç kız trend topic oldu. 2 milyonun üzerinde atılan tweet'le genç kızları eleştirenler ve destek verenler birbirine girdi.

DUYARSIZ KALMADILAR

Semra ve Sabine'nin yakın arkadaşları, "Son dönemde her ikisi de Suriye'deki vahşete seyirci kalmak istemediklerini söylemişlerdi. Böyle bir şey yapacakları hiç aklımıza gelmedi. Hala şoktayız" dedi.