Vurgun akademi

Trakya Üniversitesi, 500 bin liralık vurgunla çalkalanıyor. Eski muhasebeci ve sosyal tesis müdürü Alptekin, ailesini geride bırakıp paralarla yurt dışına kaçtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2014 Güncelleme 18 Nisan 2014, 01:31
Vurgun akademi

İÇİNDEKİLER

Gözünü para hırsı bürüyen Mehmet Alptekin, bu uğurda vurgun yaptı; ailesini bile geride bırakıp soluğu yurt dışında aldı. Trakya Üniversitesi'nin eski muhasebe yetkilisi ve sosyal tesis işletme müdürü Mehmet Alptekin, tam 500 bin lirayla ortalıktan kayboldu. Tesise ürün getiren özel firmalara ödeme makbuzu imzalatan ancak ödemesi gereken 500 bin lirayı ödemeyen Alptekin, eşi ve 2 çocuğunu bırakarak yurt dışına kaçtı. Okul yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, denetmenler de hesapları incelemeye başladı. Mehmet Alptekin, geçen pazartesi günü Tıp Fakültesi Hastanesi binası altında bulunan, üniversite tarafından işletilen restoran ve market kasalarından "Bankaya para yatıracağım" diyerek yaklaşık 25 bin lira alarak kayıplara karıştı.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK YAŞANDI
İşletmedeki görevlilerin muhasebeye haber vermesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak Alptekin'in işe gelmediği ve kaçtığı tespit edildi. Bir gün sonra üniversitenin sosyal tesislerine ürün sağlayan firmadan ödemelerin kendilerine yapılmadığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Yapılan incelemede Mehmet Alptekin'in tesise ürün getiren özel firmalardan alacaklarına karşılık ödeme makbuzu imzalattığı ancak, ödemesi gereken yaklaşık 500 bin lirayı ödemediği anlaşıldı. Uyanık müdürün 14 Nisan günü ailesini de geride bırakıp, yurt dışına kaçtığı belirlendi. Yaşanan vurgun üzerine Trakya Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunuldu. Mehmet Alptekin'in 6 ay önce muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşlet Müdürlüğü görevinden alınarak Spor ve Kültür Daire Başkanlığı'nda memur olarak görevlendirildiği belirtildi.

10 YIL ÖNCE RÜŞVETTEN TUTUKLANDI
500 bin lirayı aşkın parayla kayıplara karışan Mehmet Alptekin'in sicili temiz çıkmadı. Alptekin'in 2004 yılında İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği 'rüşvet' operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandığı belirlendi. O dönem Kapıkule Kara Ulaştırma Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Alptekin'in 2005 yılında yargılandığı Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve yargılama ardından Trakya Üniversitesi'ne geçiş yaptığı kaydedildi.