Mahvolduk

Adnan Yıldız, 300 bin Euro'luk çantayı gaspçılara vermedi ama çıkan çatışmada eşini ve kızını kaybetti. Firuze ve Betül Yıldız'ın cenazesi dün kaldırılırken, Adnan Yıldız "Mahvolduk. Keşke o çantayı verseydim" diyerek feryat etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 01:13
Mahvolduk

İÇİNDEKİLER

Bakırköy'de önceki gün iki gaspçının saldırısında eşi Firuze Yıldız (58) ve kızı Betül Yıldız'ı (35) kaybeden, kendisi de oğlu Kamil Yıldız'la birlikte yaralanan eski milletvekili Adnan Yıldız, eşi ve kızını gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı. Adnan Yıldız ile oğulları Kamil ve Kemal ilk olarak taziyeleri evin önünde kabul etti. Firuze Yıldız ve Betül Yıldız'ın cenazeleri saat 14.00 sıralarında helallik alınması için evin önüne getirildi. Betül Yıldız'ın tabutu beyaz bir duvakla örtüldü. Evin önünde yapılan dua sırasında Adnan Yıldız'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Ardından cenaze için Eyüp Sultan Camii'ne gidildi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR
Firuze Yıldız ve Betül Yıldız'ın cenaze namazına katılanlar, musalla taşının bulunduğu alana sığmadı. Cenazeler cami önündeki meydana taşındı ve namaz burada kılındı. Gaspçıların saldırısında kolundan yaralanan Kamil Yıldız, cenaze namazının ardından kardeşi Betül Yıldız'ın tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Firuze Yıldız ve Betül Yıldız'ın cenazeleri namazın ardından Kazlıçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze sonrasında TAKVİM'e konuşan Adnan Yıldız ise duygularını şöyle dile getirdi: "Başımıza gelenlere inanamıyorum. Mahvoldum, mahvolduk. Canlarımı aldılar. Geleceğimizi, umutlarımızı çaldılar. Keşke o çantayı verseydim ve bunlar başımıza gelmeseydi. O adamlarla uğraşılmaz."

Eyüp Sultan Camii'ndeki cenazeye MHP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener, İçişleri eski bakanları Saadettin Tantan, Murat Başesgioğlu, eski devlet bakanları Ali Talip Özdemir ile Ali Doğan, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan'ın yanı sırası eski siyasetçiler ve işadamlarıyla, sanatçı Arif Şentürk de katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ise çelenk gönderdi.

90 SANİYELİK DEHŞET
Bakırköy Kartaltepe Boztepe Sokak'taki dehşet, 90 saniyede yaşandı. Polisin tespitlerine göre, saldırı şöyle gerçekleşti. Adnan Yıldız ve kızı Betül Yıldız, evden çıkıp 08.40'da araca bindi. Betül Yıldız şoför koltuğuna, babası da yan koltuğa oturdu. Hareket edecekleri sırada gaspçılardan Mehmet Doğu Yeşiller, Betül Yıldız'ın tarafından araca yöneldi ve çantayı istedi. Betül, arabayı hareket ettirmek isteyince Yeşiller tabancayı ateşledi. Genç kız hayatını kaybetti. Baba Yıldız, kızının vurulduğunu görünce silahını çekip Yeşiller'e ateş etti. Yeşiller kalbinden aldığı kurşunla olduğu yere yığıldı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Yeşiller'in vurulduğunu gören yanındaki gaspçı Mehmet Doğu Artukoğlu, babaya ateş etti. Yıldız kolundan yaralandı. Bu arada ailesini uğurlamak için kapının önünde bulunan Firuze Yıldız, arabaya doğru koştu ve kocasını korumaya çalıştı. Artukoğlu bu kez Firuze Yıldız'a kurşun yağdırdı. Silah seslerini duyan oğul Kamil Yıldız, evdeki pompalı tüfekle aşağı indi. Artukoğlu'na ateş açtı. Artukoğlu da karşılık verdi. Yıldız yaralandı ancak yere yıkılmadı. Artukoğlu motosiklete doğru kaçtı. Peşinden Yıldız koştu, Artukoğlu ise yarası nedeniyle yere yığıldı. Kamil Yıldız bu sırada gaspçıyı tekrar vurmaya hazırlanıyordu. Ancak bu sırada olay yerine gelen polisler, 'Vurma, onu konuşturmamız gerek" diyerek oğul Yıldız'a engel oldu.

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR
Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Doran, ilk önce iki gaspçının geçmişe yönelik telefon kayıtlarının araştırılması talimatını verdi. Bu yolla saldırganların bağlantıları ortaya çıkartılacak. Azmettirici olup olmadığı tespit edilecek. Gaspçı Mehmet Artukoğlu'nun tedavisi ise polis kontrolünde devam ediyor. Görevliler, gaspçının yattığı odanın kapısında 24 saat nöbet tutuyor. İfade verebilecek durumda olan Artukoğlu, konuşmamakta direniyor. Artukoğlu'nun 6'sı hırsızlıktan 7 suç kaydı bulunduğu ölen Mehmet Doğu Yeşiller'in ise hırsızlık ve silahla yaralamadan hapis yattığı öğrenildi. Gaspçıların kullandığı 2008 model Yamaha Fazer marka motorun ise Şişli polis merkezi idaresinden çalındığı ortaya çıktı.

TAZİYE YAĞDI
Uğradığı silahlı gasp sırasında eşini ve kızını kaybeden eski milletvekili Adnan Yıldız, caminin girişinde bir sandalyede yakınlarının ısrarı üzerine oturdu ve bir kez daha taziyeleri kabul etti. Adnan Yıldız taziyeye katılanlara zaman zaman sarılarak, "Yandım ben" diyerek gözyaşı döktü. Kemal ve Kamil Yıldız kardeşler de tabutların başında taziyeleri kabul ettiler.


MEVLÜT YÜKSEL