Casus belli!

Dışişleri'ndeki dinleme skandalı aydınlandı. MİT'in derin soruşturması sonucu odadaki paralel telefona böcek yerleştiren kişinin, Bakanlık personeli olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 01:11
Casus belli!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da şok etkisi yapan Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme skandalı çözüldü. MİT'in yaptığı araştırmaya göre, kozmik odadaki dinleme, telefona konulan böcekle yapıldı. Böcek toplantı öncesi kondu, toplantıdan hemen sonra alındı.

MİT HERKESİ İNCELEDİ
TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre, MİT öncelikle tüm bina çalışanlarının, o kata düzenli girenlerin, o gün, bir gün öncesinde ve sonrasında orada olanların listesini çıkardı. Sorgulamalar ve teftişlerin ardından şüpheli sayısı 4'e indirildi.

DIŞİŞLERİ PERSONELİ
Son aşamada da 4 kişi içinden böceği telefona yerleştiren bir kişi belirlendi. Bu kişinin de paralel yapı tarafından yönlendirildiği tespiti yapıldı. Şimdi, alt düzeyde çalışan bu kişiyi yönlendirenlerin kimlik tespitine çalışılıyor. Böylelikle Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük casusluk davası başlatılacak.

ZİRVE 13 MART'TA
Kozmik odada 13 Mart'ta Bakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun katıldığı Suriye Zirvesi soruşturmasını, Gölbaşı Savcılığı yürüttü. Dosya Ankara Başsavcılığı'na gönderildi.

Mehmet Ali BERBER