Doğum: 2000 Ölüm: Kayıp

Yusuf, 5 yıl önce kayboldu. Umutlarını toprağa gömen aile ise evlatları için boş mezar yaptırdı. Ölüm tarihinin 'Kayıp' diye yazılması ise acıyı belgeledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2014 Güncelleme 16 Nisan 2014, 00:43
Doğum: 2000 Ölüm: Kayıp

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de kayıp çocuk vakalarından bir tanesi de Trabzon'un Of İlçesi'nde yaşandı. 9 yaşındaki Yusuf Kazdal, 5 yıl önce çöp dökmek için evden çıktı. Küçük çocuk bir daha evine dönmedi. Tahir-Esma Kazdal çifti ise çocuklarını bulmak için çalmadık kapı bırakmadı. Yusuf'u bulmak için polisin yaptığı arama çalışmaları sonuç vermedi. Kazdal ailesi, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Ancak devletin zirvesinden verilen talimatlar da Yusuf'un izini bulmaya yetmedi.

'5 YILDIR ÖLÜYÜZ'
Oğullarının bulunacağı konusunda umudunu yitirmeyen Kazdal çifti, acılarını hafifletmek için Yusuf için gıyabi mezar yaptırdı. Mezar taşına, Yusuf'un doğum tarihi kısmına 2000, ölüm tarihi kısmına ise "Kayıp" yazılması yürekleri yaktı. Her gün boş mezara gidip ağlayan anne-baba, bir gün Yusuf'un eve döneceğinden emin olduklarını söyledi. Gözü yaşlı baba Tahir Kazdal, "Oğlum kaybolalı 5 yıl oldu. Evladımın Türkiye'de olmadığını düşünüyorum" dedi. Geçmişte bir savcının oğulları için yaptırdıkları mezarı açtırdığını söyleyen anne Esma Kazdal ise "Bizim çocuğumuzu gömmüş olabileceğimizi bile düşündüler. Bu bizi çok üzdü. Biz 5 yıldır ölüyüz. Sadece gömülmedik" diye konuştu.