Can feda koruma

Eski vekil Adnan Yıldız kızıyla birlikte işe giderken gaspa uğradı. Vekil silahına, kızı ise babasına sarıldı. Gaspçılar da silah çekince önce Betül Yıldız hayatını kaybetti. Sesleri duyan oğul Kemal çatışmaya katılıp bir gaspçıyı öldürdü. Diğer saldırgan da vuruldu ama açtığı ateşte, kocası Adnan Yıldız'a siper olan Firuze Yıldız da can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2014 Güncelleme 16 Nisan 2014, 01:47
Can feda koruma

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bakırköy'de, Anavatan Partisi 18. Dönem Milletvekili döviz bürosu sahibi Adnan Yıldız ve ailesi motosikletli iki kişinin saldırısına uğradı. Gasp girişiminde bulunan silahlı iki kişi, döviz dolu çantayı almaya çalıştı. Taraflar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada Adnan Yıldız'ın eşi Firuze Yıldız (58) ve kızı Betül Yıldız (35) öldü. Adnan Yıldız (68) ve oğlu Kamil Yıldız (32) yaralandı. Saldırgan ikiliden Mehmet Yeşiller (28) olay yerinde ölürken, Mehmet Beşir Artukoğlu (38) ise yaralı ele geçirildi.

ANNE KIZ KENDİLERİNİ FEDA ETTİ
Olay, Kartaltepe Mahallesi Bozdağ Sokak'ta dün 08.40'ta meydana geldi. Adnan Yıldız, dün sabah Betül Yıldız'la birlikte sahibi olduğu döviz bürosuna gitmek için evden çıktı. İddiaya göre; araca binen baba-kız, tam hareket edecekti ki aracın önü, üzerinde eli silahlı iki kişinin olduğu bir motosiklet tarafından kesildi. Ne olduğunu anlamayan baba-kız, araçtan inerek ikiliyle konuşmaya başladı. İçlerinden biri havaya ateş açarak araçtaki para dolu çantayı istedi. O sırada araçtaki silahını alan Adnan Yıldız, ikiliyle silahlı çatışmaya girdi. İlk olarak Betül Yıldız vuruldu. Silah seslerini duyan Adnan Yıldız'ın oğlu Kemal Yıldız da evlerinin balkonundan ikiliye ateş etti. Daha sonra anne-oğul sokağa çıktı. Kemal Yıldız gaspçılara kurşun yağdırdı. Firuze Yıldız ise eşini korumak için onun üstüne kapandı. Yaralı olan gaspçının açtığı ateşte Firuze Yıldız da hayatını kaybetti. Bunu gören oğul Kemal Yıldız, annesi ve kız kardeşinin katilinin başına silahı dayadı. Çevredekiler ise "Öldürme, konuştururlar" diyerek onu engelledi.

KAFASINA SİLAH DAYADI
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Anne ve kıza müdahale eden ekipler iki kadını kurtaramadı. Olayda Adnan Yıldız'ın diğer oğlu Kamil ise elinden yaralandı. Baba ve oğul hastaneye kaldırılırken, yaralı gaspçı da Sadi Konuk Hastanesi'ne götürüldü. Sokakta bulunan çocuk kreşinin önünde bekleyen servis şoförü Yaşar Çetin de ayağından vurulurken, o da özel bir hastaneye kaldırıldı.

SUÇ MAKİNESİ PERUKLU HIRSIZ
Gasp girişiminde bulunan ve hırsızlıktan sabıkası olan Mehmet Yeşiller olay yerinde öldü, hırsızlık ve gasp olaylarında peruk kullandığı için "peruklu hırsız" olarak bilinen Mehmet Beşir Artukoğlu ise yaralandı. 37 sabıkası bulunan Artukoğlu, daha önce bir işadamına ait içinde yüklü miktarda para bulunan bir otomobili çalmış, yakalandığında adliyede kafasındaki peruğu çıkartıp gazetecilere atmıştı.

HEM VEKiL HEM BAŞKAN
Adnan Yıldız, eski Anavatan Partisi'nden 17. ve 18. dönem milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Suç örgütü lideri Nuri Ergin'in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla gündeme geldi. Bir dönem Zeytinburnuspor Kulübü başkanlığını üstlendi.

CENAZE ARACI KRİZİ
Kamil Yıldız, babası ve ablasına yapılan saldırıyı duyunca hemen sokağa fırladı. Ağabeyi saldırganlara ateş ederken o ise babasını korumaya çalıştı. Annesi ve ablasını kaybeden Kamil Yıldız, elinden yaralandı.

DENİZ DERİN